400 elever mangler praktikplads

Vi har besluttet at sætte ansigt på årgang 2020. Årgangen, som for bare få måneder siden, havde de bedste udsigter til gode praktikpladser. Men så kom Corona. Branchen blev ramt af nedlukninger, og der blev sat et stop for uddannelsesaftaler.

De fleste af vores elever står lige nu uden praktikpladser. Derfor lancerer vi dag hjemmesiden klartilpraktik.dk i håb om at kunne hjælpe vores elever til at fortsætte deres uddannelse i virkeligheden.

Få 90 pct. refusion

Lige nu er de fleste arbejdspladser forsigtige med at ansætte nyt personale – og det forstår vi godt. På den anden side er det nu, vi skal indhente det tabte og servicere gæsterne ekstra godt. Og takket være en ny aftale mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen, kan du nu få hele 90 procent refusion for de elever, som du laver aftaler med.

En kok, en gastronom, en tjener eller en receptionist?

Lige nu har vi på Hotel- og Restaurantskolen 230 grundforløbselever – gastronomer, tjenere, receptionister, ernæringsassistenter og bagere – der skal i praktik til sommer. Og vi har 85 mere til september.

Derudover har vi 80 elever: kokke, smørrebrød/catere, ernæringsassistenter og tjenere i vores skolepraktikkøkken, fordi de blev opsagt under nedlukningen.

Det er ikke altid nemt at være ung

Vi har det med at tænke, at de unge har fremtiden foran sig, og at de nok skal nå det hele – til trods for benspænd undervejs. Det er sikkert rigtigt, men det er også mens man er ung, at man er usikker, søgende og har brug for stærke forbilleder.

Derfor håber vi, at du kan finde overskuddet til at hjælpe nogle af vores unge elever med at finde sig til rette i den branche, vi alle holder af og lever af.

Ring eller skriv til os

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for at få en elev, kan du ringe til os i praktikcenteret på 33 86 22 00 eller skrive til praktikcenter@hrs.dk. Vi kan svare på de fleste spørgsmål og hjælper dig gerne med at finde det rigtige elev-match til din virksomhed.

Vi håber, at vi med dette initiativ kan hjælpe nogle af vores unge elever med at komme videre med deres uddannelse og fremtidsdrømme. De er klar, når branchen er klar #klartilpraktik