Sundhed, økologi og bæredygtighed

Skal du holde et arrangement på skolen? Se grønne retningslinjer for samarbejder

En uddannelsesinstitution med holdning

På Hotel- og Restaurantskolen arbejder vi ambitiøst med sundhed, økologi og bæredygtighed (SØB i daglig tale). Både for at styrke fagligheden, men også for at bidrage med flere frø til en grønnere fremtid for os alle sammen. Det skal være en naturlig del af arbejdet og fagligheden hos alle, vi uddanner. Vi skal være med til sætte Danmark i førertrøjen inden for bæredygtige tiltag.

Den målrettede forandringsproces begyndte for alvor i 2013. Vi er nået langt, men der er masser at tage fat på endnu. Læs med her og lad dig inspirere af, hvordan vi foreløbig har båret os ad, og hvad der venter forude.

Drømmen om en sund, økologisk og bæredygtig skole
– Hvilke konkrete mål?

Alle, der er uddannet på Hotel- og Restaurantskolen, skal have viden, og kompetencer til at inddrage sundhed, økologi og bæredygtighed i deres kommende arbejdsområde.

Gennem undervisningen og via skolens holdninger lærer eleverne, at en høj grad af faglighed inkluderer det at kunne arbejde bevidst og ansvarsfuldt med de tre emner hele vejen rundt i en virksomhed – dvs. i planlægning, indkøb, tilberedning, servering, formidling, affaldsminimering og sortering.

Vi vil blive dygtige nok til at arbejde ihærdigt med sundhed, økologi og bæredygtighed på samme tid – altid. Til en start har vi opstillet en række konkrete delmål inden for hver af de tre områder:

Download uddybende brochure om initiativerne eller læs som e-paper:

Information in English

“Grønne” kurser og uddannelse

Food Coordinator

Som de første i Danmark har vi oprettet en ny uddannelse inden for råvareoptimering: Food Coordinator lærer dig at minimere virksomhedens madspild og udnytte råvarerne helt optimalt hele vejen rundt i organisationen – fra planlægning til indkøb, tilberedning, servering og vha. god formidling.

Læs mere om Food Coordinator-uddannelsen

Kig under kurser, hvor du også finder mange andre uddannelsesforløb med fokus på

  • grønne retter,
  • bæredygtige storkøkkener,
  • økologi,
  • sæsonmad m.m.

Vil du vide mere?

Specialkonsulent Mette Toftegaard Rasmussen
Specialkonsulent Mette Toftegaard Rasmussen

Har du kommentarer, spørgsmål eller måske en idé til skolens arbejde med sundhed, økologi og bæredygtighed, så er du velkommen til at kontakte Hotel- og Restaurantskolens specialkonsulent for SØB-indsatsen, Mette Toftegaard Rasmussen, på e-mail: mtr@hrs.dk.