Brownie med chokoladecremeux og appelsingelé

Ovenpå julen kan januar godt føles lidt trist og kold. Så hvorfor ikke forkæle dig selv eller nogen, du holder af, med denne lækre kage kreeret af en af vores bager/konditorelever.

Brownie

Ingredienser

  • 120 g mørk chokolade 70%
  • 60 g smør
  • 2 æg
  • 180 g sukker
  • 30 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • lidt salt
  • 100 g pekannødder

Sådan gør du:

  1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  2. Pisk æg og sukker let sammen og vend chokoladeblandingen i.
  3. Rør mel, kakao og salt i.
  4. Hæld dejen i en firkantet form (ca. 16×16 cm) beklædt med bagepapir.
  5. Bag brownien i ca. 25 minutter ved 175 grader.

Chokoladecremeux

Ingredienser

  • 80 g mørk chokolade 66%
  • 2 æggeblommer
  • 80 ml sødmælk
  • 80 ml piskefløde
  • 15 g sukker

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  2. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen.
  3. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det i æggeblommerne.
  4. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
  5. Sigt den varme creme og hæld den over den finthakkede chokolade.
  6. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen får en smuk og blank overflade.
  7. Stavblend cremeuxen og kom den i køleskabet natten over.

Appelsingelé

Ingredienser

  • 12 blade husblas
  • 2 1/2 dl vand
  • 4 1/2 dl frisk appelsinsaft (siet)
  • 1/2 dl citronsaft
  • 125 g sukker

Sådan gør du:

  1. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 8-10 minutter
  2. Kog vand og sukker til en klar sukkerlage.
  3. Træk husblassen fri for vand og tilsæt dem i den varme sukkerlage.
  4. Tilsæt appelsin- og citronsaft.

Chokoladeganache

  • 200 g karamelliseret hvid chokolade
  • 1/2 dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Kog fløden op og hæld over chokoladen. Lav en emulsion til det bliver blankt og “elastisk”.

Chokoladeplader

  • 180 g mørk chokolade 66%

Sådan gør du:

  1. Smelt og temperer chokoladen.
  2. Smør chokoladen ud i et tyndt lag mellem to stykker kageplast.

Sådan samler du kagen

  1. Køl brownien ned og smør et lag chokoladecremeux ovenpå.
  2. Kom dernæst et lag appelsingelé på.
  3. Skær kagen ud i passende stykker og sprøjt chokoladeganache på hver enkelt stykke.
  4. Pynt med en chokoladeplade på toppen.