Copenhagen Skills – få forsmag på en uddannelse

Faktum er, at der i fremtiden bliver stor efterspørgsel på dygtige unge med en erhvervsuddannelse i rygsækken.

Den viden er der behov for, at de unge, deres forældre, lærere og vejledere får.

Kilde: Copenhagen Skills

Se video fra Region Hovedstaden på Copenhagen Skills:

Mød os på Copenhagen Skills uddannelsesmesse

Uddannelsesmessen Copenhagen Skills er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU).

Samarbejdet skal sørge for, at elever på regionens grundskoler allerede fra 7. klasse introduceres for erhvervsuddannelserne, og at lærerne er klædt på til at vejlede deres elever mod en erhvervsuddannelse.

Målet er, at erhvervsuddannelserne bliver et attraktivt valg på lige fod med gymnasiet, når eleverne skal vælge ungdomsuddannelse. Læs mere her.

Til Copenhagen Skills kan du bl.a. møde Hotel- og Restaurantskolens elever fra vores forskellige uddannelser såsom kok, tjener og ernæringsassistenter og se nogle af de opgaver, eleverne arbejder med til hverdag, når de brillerer i forskellige demostande på messen.

Du kan også quizze og teste din viden om fx. smagshjulet, eller du kan spørge løs hos skolens studievejledere og finde ud af, om den helt rigtige uddannelse for dig måske starter på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Selve uddannelsesmessen afholdes den 22.-24. oktober 2015 i Bella Center København.

8. klasser konkurrerer i fag, der kræver skills

Forud for messen kører en række introdage hver uge på de forskellige erhvervsskoler: Hvem er bedst til at save, sortere piller og piske æggehvider? 8. klasses elever fra hele regionen kommer i disse uger til introdage på Hotel- og restaurantskolen for at blive klogere på deres karrieremuligheder.

Gennem bl.a. film, quizzer, konkurrencer og virtuelle rollemodeller får de unge en forsmag særligt på uddannelser inden for hotel-, restaurations- og fødevarebranchen, men Hotel- og restaurantskolen giver også de unge en generel introduktion til de mange uddannelser, de kan vælge efter folkeskolen.

Skills Stafetten

Et af introdagenes højdepunkter er Skills Stafetten, hvor eleverne skal have både hjerner og hænder i sving. I hold á tre dyster de i praktiske færdigheder som at save, samle et tastatur, sortere piller og piske æggehvider på tid. Opgaverne repræsenterer hver især de fire hovedindgange, som erhvervsuddannelserne er opdelt i.

De hurtigste og bedste hold sikrer sig en plads i de regionale mesterskaber i oktober, hvor introdagene kulminerer med en stor uddannelsesmesse i Bella Center. Her konkurrerer de om en plads i landsfinalen, der afholdes i 2016 under erhvervsskolernes DM i Skills i Fredericia.