Dessert med honning fra egen bigård

30 kg. honning!

Så meget høstede bipasser (og studievejleder) Jesper forleden sammen med over-bi-assistent (og kok og underviser) Tine med hjælp fra hendes søde ernæringsassistentklasse. Alt sammen honning fra skolens egen bigård i det økologiske bylandbrug.

Eleverne slyngede selv honningen og hældte den på flasker med det samme.

IMG_0011

Bagefter lærte ernæringsassistent-eleverne, hvordan man kan bruge sin honning i mad. F.eks. i desserter. De lavede simpelthen flamberede ferskener i honning med hindbær og yoghurt – serveret med et lille glas mjød til.

Se selv opskriften inde i galleriet her fra skolens Facebook-side.

IMG_0013

Nu skal bierne til gengæld også indvintres efter alt deres knokleri. Dvs. at de skal fodre og bagefter skal de have en oxalsyrebehandling for at nedkæmpe varroamider, som lever i stadet.

Derefter går bierne på juleferie. Muligvis landets længste juleferie…