Elever fra Hotel- og Restaurantskolen kokkererer julemenu for hjemløse på Rådhuspladsen i København

Fredag den 11. december er Hotel- og Restaurantskolen med til at lave en stor julefrokost med masser af musikalsk underholdning for hjemløse på Rådhuspladsen i København i samarbejde med foreningen Hjemløs til Hjemløs.

Staffetten starter med en julefrokost

Stafetten er navnet på et nyt velgørenhedsprojekt mellem udsatte grupper i Danmark. Hvert år gives Stafetten til en udsat gruppe, som skal arrangere en event for derved at opleve sammenhold og succesfølelse.

I år er Stafetten givet til foreningen Hjemløs til Hjemløs (som du kan læse mere om her i Samvirke). Det resulterer i en stor julefrokost for gadens folk fredag den 11. december kl. 10-19.00 på Rådhuspladsen i København.

julefrokost2015
Elever gør klar til skolens egen julefrokost

Her vil grundforløbselever og cater-elever fra Hotel- og Restaurantskolen servere den helt klassiske julemenu til ca. 400 pax.

Allerede fra kl. 12.00 står de klar med gløgg og æbleskiver til at starte på. Derefter går turen til skolen i Valby, hvor de henter al maden til servering på Rådhuspladsen kl. 15.00. Og der bliver ikke sparet på noget: Eleverne disker op med hele baduljen lige fra flæskesteg til and, rødkål og ris á la mande.

Dagen vil ud over en stor julefrokost bestå af masser af musikalske indslag fra blandt andre MC Einar, Ras Money og Richard Ragnvald, som alle har valgt at støtte den gode sag.

Hjemløs til Hjemløs

Næstformand i foreningen Hjemløs til Hjemløs Marlene Granild er glad for, at netop de har modtaget stafetten som den første organisation, så de kan få skabt opmærksomhed omkring de hjemløse i Danmark. Og her på Hotel- og Restaurantskolen er vi selvfølgelig glade for at kunne bakke op om det gode initiativ:

Marlene Granild udtaler:

”Vi, foreningen Hjemløs til Hjemløs, deltager i Stafetten for at vise, at vi hjemløse kæmper for at få en hverdag til at hænge sammen, men at vi har ressourcer trods vores hårde liv på gaden. Vi vil gerne skabe ringe i vandet og bidrage med de daglige ting såsom mad, tøj, soveposer samt hundemad. Vi er alle hjemløse i vores forening og arbejder ud fra en målsætning om, at aktive hjemløse kan hjælpe andre hjemløse. Ved at deltage i Stafetten kan vi vise omverden, hvem vi er og vise de almindelige borgere i samfundet, at vi er nogle mennesker, som godt vil, og at vi har ressourcer, som kan bruges fornuftigt. Vores ønske med dette projekt er at få fokus på hjemløse i Danmark. ”

Bag om Stafetten

Bag initiativet til Stafetten står Kirstine Rom, der til daglig arbejder i TV-branchen. Hun fortæller om initiativet:

”Der er så mange flotte indsamlingsshows og dygtige mennesker, der samler ind, og dem har jeg kæmpe respekt for, da de gør en stor forskel. Jeg vil lave en stafet i det danske land, hvor man kommer rundt blandt forskellige udsatte grupper, der får lov til at vise, hvad de kan. Jeg vil gerne give dem mulighed for at skabe noget sammen og arbejde mod et fælles mål samtidig med at hele Danmark er inviteret med.”

Foreningen Hjemløs til Hjemløs skal i sommeren 2016 arrangere en festival for hele Danmark, hvor overskuddet gives videre til en ny gruppe udsatte i Danmark, og dermed er stafetten givet videre.

Program for den 11. december på Rådhuspladsen, København

 • 10:00: Morgenhygge og DJ Onkel Hip Hop
 • 12:00: Velkomst
 • 12:15: MC Tase og DJ
 • 13:00: Shampoobar
 • 14:30: Ras Money
 • 16:00: Julemiddag starter
 • 16.00: Richard Ragnvald
 • 16.30: MC Tase og venner
 • 17.00: MC Einar og KunTakt
 • 18.00: Dee Pee og Soul Investor
 • 19:00: Tak for i dag
 • Det er ikke en lukket fest, selvom menuen er for hjemløse. Alle er mere end velkommen til at kigge forbi fredag den 11. december 2015 på Københavns Rådhusplads og få eller give et julekram.

Deltagere i juleeventet

VIP Teltudlejning v/ Michael Hørlyck

Hotel og Restaurantskolen v/ Søren Kühlwein Kristiansen og Dennis Hansen

Royal Unibrew v/Jonas Roland

Vi-Gør.dk Klippen v/Simon Wrede Brolund

Megasound

Kims v/Haris

Jolj Tøj og julegaver, soveposer og hundemad v/Mia Andersen og Anita Larsen

HjemLøsningen v/ Mads Wallen

Bagerbrød v/ Otto Hansen

Hjælpmig.dk Bygma