EUX på alle erhvervsuddannelser

- få et svendebrev og en studentereksamen

Fra august 2017 udbyder Hotel- og Restaurantskolen erhvervsfaglig studentereksamen (EUX) på alle vores erhvervsuddannelser (dog undtagen gourmetslagtergrundforløb). 

Hidtil har det kun været muligt at læse EUX på ernæringsassistentuddannelsen, men Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har netop godkendt at Hotel- og Restaurantskolen kan udbyde EUX på gastronomuddannelsen (både kok og smørrebrød/catering), tjeneruddannelsen og receptionistuddannelsen. Derudover bliver det også muligt at læse EUX på bager/konditoruddannelsens grundforløb.

– Det er en rigtig god nyhed. Vi håber, at dette betyder, at vi kan tiltrække flere elever til branchen, som ellers ikke ville have gået den vej og på den måde bidrage til at skabe både uddannelse og jobmuligheder til mange flere, siger vicedirektør Mie Heinfelt Hansen.

Elever som starter på Hotel- og Restaurantskolen til sommer vil kunne vælge mellem to forskellige EUX grundforløb: et med fokus på fødevarer og et med fokus på værtskab. På anden del af grundforløbet vælger eleverne fagretning, og på hovedforløbet vil der være skiftevis praktik og skoleforløb af ca. 20 ugers varighed.

Læs mere om erhvervsfaglig studentereksamen (EUX)