Foodexpo: DM for elever, masser af besøgende og et sandt mad- og servicemekka

Der er fuld gang i aktiviteterne i løbet af de tre dage, som Foodexpo finder sted i Herning.
Det hele startede med bl.a. DM for de professionelle kokke og tjenere samt Callebauts Showpiece-konkurrence i chokolade søndag. Her deltog Ronnie Holmen og Kathrine Malling Vigand Christensen fra Hotel- og Restaurantskolen med deres chokoladefortolkning af Tommelise:

IMG_0161

DM for elever

Mandag stod i elevkonkurrencernes tegn i form af DM for kokkeelever, tjenerelever, caterelever og receptionistelever samt DM i chokolade for kokkeelever.
Det blev til foreløbigt tre placering for Hotel- og Restaurantskolens elever samt en viderekvalificering til anden del af DM i chokolade for kokkeelever, som finder sted i dag (tirsdag):

  • Guld til receptionistelev Pernille Pakaci (Absalon Hotel)
  • Bronze til receptionistelev Kevin Polloso Westermann (Imperial Hotel)
  • Bronze til tjenereleverne Josefine Kongskov Lassen og Jonas Nexø Kaspersen (begge fra Kadeau).

Et stort tillykke til jer!

Videre til tirsdag og anden del af konkurrencen DM i chokolade er Søren Budtz (Søllerød Kro) og Gustaf Carlsen Stenbøg (Meyers Kantiner). Vi krydser fingre for jer og håber, at I vil klare jer godt i konkurrencen.

IMG_0271IMG_0266IMG_0255

 

 

 

 

DM_i_chokolade_1

 

 

 

 

 

 

Fokus på sundhed, økologi og bæredygtighed

Udover de forskellige konkurrencer er Hotel- og Restaurantskolen også været til stede på Foodexpo i form af en stand på øko-området. Her fortæller vi bl.a. om vores forskellige kursustilbud inden for økologi og bæredygtighed samt deler ud af vores erfaringer med SØB-arbejdet på skolen (sundhed, økologi og bæredygtighed). På standen har vi medbragt vores seneste skud på stammen: Østershatte dyrket i kaffegrums. Disse dyrkes til dagligt i to containere nede ved skolens housekeeping.

IMG_0211

Derudover holder skolens SØB konsulent, Mette Toftegaard Rasmussen et par oplæg tirsdag om, hvad fremtidens madhåndværkere tænder på og hvordan er skolen med til at præge de unge inden for vores indsatsområder: Sundhed, økologi og bæredygtighed.

Se flere billeder fra konkurrencerne, vores stand og messen generelt på skolens facebook-side her.