Gastro Camp – en sommerskole i madens tegn

Sommeren er kommet, og mange holder snart ferie. Men i lyset af coronakrisen og ændrede sommerferieplaner, har vi på Hotel- og Restaurantskolen udviklet et tilbud til foodies og ufaglærte kokke og tjenere.

– En sommerskole midt i byen hvor kursister kan lære en masse om mad, brød, vin og cocktails på en spændende måde.

Gastro Camp fordeler sig over to uger (uge 27 og 28), og hver eneste dag er forskellig. Man kan tage kurser i alt fra vegansk retter, mad over åben ild, vine, cocktails, surdeje og desserter.

Der er rig mulighed for, at kursisterne kan dyrke interesser og være nysgerrige.

– Gastro Camp er noget særligt, fordi man får et ægte indblik i et fag og nogle reelle kompetencer. Så hvis man går med en drøm om at blive kok eller tjener, men gerne lige vil prøve det af først, er det en god mulighed. Det er også en oplagt mulighed, hvis man på grund af corona har mistet sit sommerferiejob eller ikke skal ud at rejse og gerne vil tilegne sig bedre kompetencer til et job i branchen – til en meget lav pris, forklarer kursus- og projektchef på Hotel- og Restaurantskolen, Johan Dal.

Innovative trends fra morgenstunden i et socialt fællesskab

Hver morgen kommer der et menneske fra branchen med indspark om nye trends og introducerer dagens program.

Det er for eksempel en neurogastronom, en gastrofysiker og en gastronomisk chef, der fortæller om, hvordan smag kan ‘fucke med din hjerne’, hvordan man kan få den bedste smag i det grønne køkken, og hvorfor det ‘er fucking fedt at være en del af madbranchen’.

– Vi har fået nogle af branchens mest innovative hjerner til at komme forbi, så det bliver en social og spændende måde at bruge sin sommer på. Der er mulighed for at spise frokost sammen og smage på hinandens kreationer. Det bliver både en faglig og behagelig uge.

En ny tradition?

Hvis det står til Johan Dal, har Gastro Camp potentiale til at blive en fast del af sommeren på Hotel- og Restaurantskolen.

– Jeg håber, at der fra nu af årligt vil være Gastro Camp, der samler folk, og at kursisterne får en fantastisk og inspirerende oplevelse, og at nogle af dem måske efterfølgende tænker ”ja, jeg vil gerne uddanne mig som kok eller tjener” og melder sig til et forløb på skolen.

Hvor og hvornår?

De to Gastro Camps bliver afholdt i uge 27 og uge 28. Man kan vælge at tage et kursus i én af ugerne, men man kan også komme i begge uger og tage to forskellige kurser.

Prisen for en hel uge med alt inklusiv er helt ned til 630 kroner, og tilmelding foregår via efteruddannelse.dk.

Læs meget mere om kurserne og tilmeld dig Gastro Camp uge 27 eller uge 28.

Alle er velkomne – uanset om du har arbejdet som ufaglært og vil smøre et ekstra lag faglighed på, eller om du vil snuse til branchen.

Hvis du har yderligere spørgsmål til Gastro Camp, er du meget velkommen til at hive fat i vores kursusafdeling på telefon: 3386 2236.