Gastro Camp – en sommerskole i gastronomiens tegn

Sommeren er på vej. En udlandsrejse tør du ikke satse på, og et højskoleophold er for dyrt. Er du foodie, spirende kok, vild med vine eller en kommende konditor, så har vi udviklet en sommerskole med masser af mad, dessertkunst, vin og cocktails.

Gastro Camp fordeler sig over to uger (uge 27 og 28), og hver eneste dag er forskellig. Man kan vælge at deltage i én eller begge ugerne alt efter tid og lyst. Man vælger et af tre kurser, enten klassisk madlavning, kager og desserter eller et mini sommelier-kursus i vin og andre drikkevarer. Har man lyst til to uger, kan man tage et af de andre kurser i den anden uge.

Der er rig mulighed for, at kursisterne kan dyrke interesser og være nysgerrige.

– Gastro Camp er noget særligt, fordi man får et ægte indblik i et fag og nogle reelle kompetencer. Så hvis man går med en drøm om at blive kok eller tjener, men gerne lige vil prøve det af først, er det en god mulighed. Det er også en oplagt mulighed, hvis man har ændret sine sommerferieplaner, og man synes, det kunne være sjovt og spændende at lære noget sammen med andre dedikerede folk, forklarer kursus- og projektchef på Hotel- og Restaurantskolen, Johan K. Dal.

Innovative trends fra morgenstunden i et socialt fællesskab

Hver morgen kommer der en person fra branchen med indspark om et emne og introducerer dagens program.

Det kan for eksempel være en ostemager, der kommer ind og forklarer processen og giver en smagsprøve, en Michelin-kok, der fortæller røverhistorier fra restaurantverdenen eller en mesterbager, der viser sin kunnen.

– Vi får nogle dygtige folk fra branchen til at komme forbi og dele ud af deres viden, så det bliver en social og spændende måde at bruge sin sommer på. Der bliver fælles frokost, hvor man kan smage på hinandens kreationer og drikkevarer. Det bliver både en faglig og sjov uge.

En ny tradition?

Hvis det står til Johan K. Dal, har Gastro Camp potentiale til at blive en fast sommerskole på Hotel- og Restaurantskolen.

– Jeg håber, at der fra nu af årligt vil være Gastro Camp, der samler folk, og at kursisterne får en fantastisk og inspirerende oplevelse, og at nogle af dem måske efterfølgende tænker ”ja, jeg vil gerne uddanne mig som kok eller tjener” og melder sig til et forløb på skolen.

Hvor og hvornår?

De to Gastro Camps bliver afholdt i uge 27 og uge 28. Man kan vælge at tage et kursus i én af ugerne, men man kan også komme i begge uger og tage to forskellige kurser.

Prisen for en hel uge med alt inklusiv er 3000 kroner.

Alle er velkomne – uanset om du har arbejdet som ufaglært og vil smøre et ekstra lag faglighed på, eller om du vil snuse til branchen – eller bare synes, det kunne være sjovt.

Hvis du har yderligere spørgsmål til Gastro Camp, er du meget velkommen til at hive fat i vores kursusafdeling på telefon 3386 2236.