Benløse fugle
Paupietter af oksekød, rullet omkring skiver af spæk og rektangler af blancheret gulerod, braiseret i krydret sky med tomat og serveret i sauce af fonden. Serveret med Kartoffelmos á part.
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser:
- 0,4 kg oksetyksteg eller bov
- 4 tynde skiver spæk
- 4 rektangler gulerod
- Fedtstof
- 0,070 kg løg
- 0,25 dl. tomatpure
- 1 Bouguet garni
- 3 dl. brun kalvesky
- Lidt brun Roux
- 0,6 kg kartoffelmos
- Evt syltet agurk eller rødbede eller andet surt.
Sådan gør du
Kødet skæres i 4 skiver på tværs af kødtrådene.
Bankes let, krydres med salt og peber og rulles omkring de tynde skiver spæk og rektanglerne af blancheret gulerod.
Paupietterne ombindes med kødsnor eller holdes sammen med stegenåle.
Afbrunes i rent fedtstof, sammen med de snittede løg.
Paupietter og løg lægges i en braiseregryde og drysses let med mel og afbages.
Tomat pure afbages sammen med kødet og derefter tilsættes sky og Bouquet Garni. Det dækkes med låg og braiseres i ovnen ved ca. 160 grader.
Når kødet er mørt, tages det op og snor/nåle fjernes.
Skyen jævnes let med brun Roux, koges blank, passeres/Sigtes, og smages til.
Benløse fugle serveres maskeret med saucen og med kartoffelmos og evt surt á part.
Tips og tricks
Under udbankningen af kødet, kan man med fordel benytte en kraftig plastikpose, dyppet i koldt vand, der lægges på kødstykker før bankning.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne