Fiske veloute
Veloute er en lys sauce, som er kogt af lys fond af ben, fjerkræ eller fisk. I nogle tilfælde kan Velouteen rundes af med fløde, ligesom den kan legeres med æggeblomme og fløde.
Veloute anvendes til æggeretter, fisk, fjerkræ, kalvekød, grøntsager og som jævning i veloute supper.
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser:
- 1 L. fiske bouillion
- Lys/blond roux
- 2 dl. kogende vand
- Salt og peber
Sådan gør du
Lys/blond Roux bages op med kogende vand og koges under konstant omrøring til en glat og blank masse.
Spædes med kogende fiske bouillion og koges blank.
Smages til og sigtes gennem fin spidssigte
Tips og tricks
Veloute fremstilles af fond fra den r4et den sskal bruges til.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne