Fiskefilet Bonne Femme
Fiskefilet, dampet i hvidvin med løg og champignon, maskeret med sauce af Fonden, tilsat hakket persille og derefter glaseret.
Det skal du bruge
Ingredienser:
- 6 fladfiskefileter uden skind eller 0,350 kg fiskefilet uden skind.
- Lidt smør
- 0,075 kg. Skalotteløg
- 0,150 kg Champignon
- 1 dl. hvidvin
- 1,5 dl fiskefond
- 2,5 dl Hollandaise sauce (Se under grundsaucer)
- 2,5 dl. Fiske veloute af fonden
- Persille
- Evt Duchesse til omkransning af retten
Sådan gør du
Fiske veloute laves af fonden.
Hollandaise sauce laves
Finthakkede skalotteløg og Champignon snittet i skiver, dampes i lidt smør og vand, tilsmagt med salt og peber, og lægges på en smurt fiskerist.
Der laves et lille snit i den smalle ende af fileterne og fileterne bukkes sammen. De krydres med salt og peber, lægges ovenpå løg og Champignons, hvorefter de overhældes med varm fiskefond (ca. 50 - 60 grader) dækkes med tætsluttende låg og dampes.
Fonden fra løg og champignon koges helt ned og kommes i Fiske velouteen.
Den hakkede persille og Sauce Hollandaisen, tilsættes fiskevelouteen.
De dampede fiskefileter anrettes på løgene og Champignonerne i et varmt fad (evt. på sprøjtet med Duchesse) og overtrækkes/overhældes med saucen.
Retten glaseres i salamander eller med gasbrænder.
Tips og tricks
Pas på at fiskefonden ikke er for varm når den hældes over fileterne, da kogende fiskefond kan få overfladen på fileterne til at gå i stykker.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne