Grund skysauce
Sådan laver du en grund skysauce, som kan bruges som den er, eller bruges til afkog af panden efter aat du har stegt et stykke kød eller andet på panden. Dette for at give smag af emnet til grundskysaucen.
Det skal du bruge
Ingredienser:
- 1 L brun kalvesky
- 70 g brun roux
- 2 dl kogende vand
- Salt og sort peber
Sådan gør du
Brun roux bages op med kogende vand og koges, under konstant omrøring, til en glat og blank masse.
Spædes med kogende brun kalvesky og koges blank under hyppig afskumning for fedt.
Saucen smages til og sigtes igennem fin spidssigte.
Grundskysauce gives karakter af retten, som den skal serveres til, ved at reducere den med stegesky fra retten, eller ved at tilsætte stegesmør fra retten.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne
En grundskysauce, kan bruges som den er, eller bruges til at koge panden af efter f.eks. stegning af Schnitzel, for at saucen kan få smag af denne. Den bør sigtes gennem étamine eller fintrådet sigte inden brug.