Sauce Bechamel

En alsidig og velkendt sauce

Ingredienser:

  • 1 liter mælk
  • 50 g løg
  • 1/2 teske knust hvid peber
  • 2 dl. kogende vand
  • 1 krydernellike
  • Blond roux

Sådan gør du

Blond Roux koges op med de 2 dl. kogende vand, underkonstant omrøring, til en glat og blank masse.

Spædes med kogende mælk, kogt op med løg og kryddernellike, og koges blank

Saucen smages til og sigtes gennem en fin spidssigte

Fløde Bechamel, er Bechamel, monteret med piskefløde.

Tips og tricks

Da saucen er lavet på mælk, kan den meget nemt sætte sig på bunden og derved udvikle en let brændt smag. Kan også tilsmages med lidt revet muskatnød for rundere, og mere fyldig, smag.

Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne