Gymnasieelever skal bidrage til at løse nogle af klodens problemstillinger

Klima, miljø, bæredygtighed og fødevarer. Det er emner, som Hotel- og Restaurantskolen er meget optaget af. 

Derfor har skolen skabt HTX Gastro Science. Det er en treårig gymnasial uddannelse, og som navnet antyder, er fødevarevidenskab en central del af uddannelsen. Fødevarer er nemlig en af de største nøgler til bæredygtighed. 

Men det er langtfra det eneste fokus. 

Eleverne får også et kreativt og ambitiøst perspektiv på sundhedsvidenskab, innovation og design. 

Et meningsfuldt og trygt studie

Med kreativiteten og den unikke faglighed er det et mål, at HTX-eleverne får de bedst mulige kompetencer til at forstå klodens store nutidige problemstillinger.

De vigtige kompetencer medvirker til, at de får en faglig profil, som er den eneste af sin slags på danske gymnasier. 

– Eleverne får en helt speciel mulighed for tidligt at præge deres fremtid. Vi har store ambitioner på deres og vores vegne og sørger for, at de opnår deres fulde potentiale i forhold til læring. Det hele er baseret på nære relationer og et trygt læringsmiljø, forklarer rektor Christian Dines Miemietz.

Udover den unikke profil får eleverne de samme muligheder for videregående uddannelser som på HTX på andre gymnasier. Skolen har i øvrigt valgt at have matematik på A-niveau på alle studieretninger, da det giver mange muligheder for at komme ind på drømmeuddannelsen efter gymnasiet.

Anderledes læringsrum i livligt miljø

Skolens særlige og livlige omgivelser gør, at eleverne får en tværfaglig og praktisk viden fra andre læringsrum end den klassiske undervisning i klasselokalet. Det er for eksempel i skolens køkkener og byhave. 

Solveig Katarina Røndal-Liniger går i 2. g på skolen, og hun er glad for omgivelserne og muligheden for at få en konkret forståelse for fødevarer.

– Vi går helt ned i dybden og kigger på, hvad det egentlig er, mad består af, og vi har mulighed for at bruge køkkenerne i kemi for eksempel.

Hotel- og Restaurantskolen holder en orienteringsdag den 25. februar, hvor interesserede elever kan opleve skolen og møde elever og lærere.