Elever spiser streetfood til frokost i Spisehuset.

Info til elever

Hvis du er elev på skolen, kan du forhåbentlig finde al information, du søger, lige her.

Information til elever - oversigt:

På denne side har vi delt vores information til elever op i emner listet i alfabetisk rækkefølge.

Advisory Boards

Skolen har forskellige advisory boards, som agerer som sparringspartner i vores udvikling af skolen, bl.a. et overordnet advisory board med repræsentanter fra branchen og et elev advisory board med elever fra alle uddannelser. Derudover er der ved at blive koblet advisory boards til de enkelte uddannelser.

Chikane og krænkelser

Hvis du har været udsat for chikane eller krænkelser på skolen, har du forskellige muligheder for at få hjælp til at håndtere det, uanset om du har brug for hjælp til at komme videre, ønsker at tale med nogle om din oplevelse eller indgive en klage. Læs om dem i vores procedurer for chikane.

Hvis du er ude for seksuel chikane på din læreplads, kan du komme direkte i skoleoplæring på skolen. Læs mere her.

Corona

Skolen holder hele tiden øje med udviklingen af corona, og vi følger altid sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så alle kan være trygge på skolen.

Derfor er håndsprit tilgængeligt på hele skolen, og vi opfordrer alle til at følge Sundhedsstyrelsens råd om forebyggelse af smitte.

Hold dig opdateret på denne side.

Eksamen

Når du skal til eksamen på skolen, er der en række kriterier, der skal opfyldes. Du skal blandt andet have fulgt undervisningen og fået godkendt dine afleverede opgaver.

På vores side om eksamen kan du blandt andet læse om dine rettigheder, for sent fremmøde, sygdom, plagiering og udskydelse af eksamen. 

Læs om eksamen på skolen.

Eksamensangst?

Mød studievejlederne Anne og Luise i videoen her, og hør mere om, hvordan du kan få hjælp inden dine eksamener, hvis du har problemer med fx eksamensangst.

Elektroniske devices

Da skolen kun råder over et begrænset antal PC’er, anbefaler vi, at du selv medbringer PC, tablet, smartphone eller en anden device til undervisningen.

Elevråd og elevombud

Elevråd

Vores elevråd repræsenterer elevernes interesser i skolens bestyrelse og arbejder med at styrke sammenholdet, forbedre studiemiljøet og at øge engagementet hos elever.

Bliv klogere på, hvad det vil sige at tage del i elevrådet, i videoen her.

Elevombuddet

Skolen har sit helt eget elevombud, som arbejder for elevers rettigheder og hjælper dem på flere måder. Det betyder, at du som elev på skolen altid har en at gå til, hvis du har bekymringer, hvis du ikke trives, hvis du har oplevet chikane, eller hvis du gerne vil klage over noget.

Elevombuddet hedder Mads, og han er klar til at tage imod din henvendelse, hvis det bliver relevant. 

Læs mere om elevombuddet og elevrådet.

Erhvervsrettede påbygninger

På flere af vores uddannelser kan du komme ud på erhvervsrettede påbygninger, hvis din mester godkender det, når du er i oplæring.

Vi har Green Chef, der er til gastronomelever, der gerne vil vide mere om bæredygtighed, klimavenlig mad og alternativer til kød.

Og så har vi vores lederuddannelse, hvor du får en masse kompetencer til at blive en god leder.

Ferier

10. klasse:

Efterårsferie i uge 42, vinterferie i uge 7

Grundforløb G1 og G2 (EUD og EUX) samt GF+ og hovedforløb:

Ingen efterårsferie eller vinterferie

Skolen er lukket mellem jul og nytår, hvor alle har fri. I påsken har de fleste hold fri i dagene op til påskehelligdagene, men det kan variere mellem uddannelser og forløb.

Fredagsbar

Vi har fredagsbarhvor vi tager hul  weekenden sammen. Vi drikker godeøkologiske - og hjemmebryggede øl. Vi sørger selvfølgelig for, at der altid er smagfulde alkoholfri alternativer alle kan være med. 

Til vores drikkevarer spiser vi snacks, som du og dine kammerater selv har været med til producere. Og det hele er til meget studievenlige priser. 

HRS After Hours

En bred vifte af aktiviteter til dig

Aktiviteterne spænder vidt, fra fredagsbar over fermenterings workshop og inspirerende inputs fra branchen. Se mere her

IT-systemer, printere og logins

Skema, fravær og info fra skolen

Vi bruger systemet UDDATA+ - her kan du se dit skema, fravær, meddelelser fra skolen m.m. Det er også her, du uploader dine opgaver samt registrerer, hvis du er syg. Du kan logge på UDDATA+ hjemmefra ved at bruge samme login som på skolens computere. Hjemmefra skal du bare huske at skrive hrs\ foran dit brugernavn.

Hjælp og support

På hjemmesiden http://support.itcn.dk/ finder du hjælp og vejledninger til skolens IT-systemer, blandt andet UDDATA+, WiFi-adgang og print. For at få adgang til hjemmesiden skal du logge ind med din Office365 konto med brugernavn: unilogin@o365.hrs.dk og den kode har du fået på E-boks, som du også bruger til at komme på skolens computere og WiFi med.

Skal du have fat i IT-support, kan du skrive en mail til elevsupport@itcn.dk eller finde dem i A-bygningen på 3. sal i lokale A376.

Klagemuligheder

På Hotel- og Restaurantskolen er vi lydhøre over for dine oplevelser af din uddannelse, af studiemiljøet og omgangen med skolens ansatte og øvrige elever.

Hvis du oplever noget, som du er utilfreds med, opfordrer vi dig til i første omgang at søge en løsning ved at tale med din kontaktlærer, en studievejleder eller kontakte skolens elevombud.

Hvis du ønsker at klage over undervisningen, personer, studiemiljø, prøveresultater eller andre afgørelser, skal du kontakte afdelingslederen for din uddannelse. Du finder afdelingslederen på skolens hjemmeside eller ved at spørge i studievejledningen.

Chikane og krænkelser

Hvis du har været udsat for chikane eller krænkelser på skolen, har du forskellige klagemuligheder. Løs om dem i vores procedurer for chikane.

Hvis du er ude for seksuel chikane på din læreplads, kan du komme direkte i skoleoplæring på skolen. Læs mere her.

Kontakt

Ring eller skriv til os 

Hvis du har brug for hjælp, er du meget velkommen til at tage fat i os.  

Du kan ringe til 3386 2200 og blive omstillet til den afdeling, du gerne vil snakke med, og du er også altid velkommen til at skrive en mail direkte til den afdeling, der kan hjælpe dig: 

Studievejledning: studievejledning@hrs.dk 

Elevadministration: elevadministrationen@hrs.dk 

Praktikpladscenter: lcenter@hrs.dk 

Hvis du leder efter en specifik medarbejder, kan du på vores medarbejderside se, hvem der arbejder i de forskellige afdelinger.

Åbningstider i elevcentret

Telefontider (Omstilling, Administration, Studievejledning, Lærepladscenter)

Mandag: 9.00-11.30 og 12.15-14.00 
Tirsdag: 9.00-11.30 og 12.15-14.00
Onsdag: 9.00-11.30 og 12.15-14.00
Torsdag: 9.00-11.30 og 12.15-14.00
Fredag: 9.00-11.30 og 12.15-14.00

Kontortider (Lærepladscenter, Studievejledning)

Mandag: 9.00-11.30 og 12.00-14.00
Tirsdag: 9.00-11.30 og 12.00-14.00
Onsdag: LUKKET
Torsdag: 9.00-11.30 og 12.00-14.00
Fredag: 9.00-11.30 og 12.00-14.00

Købmanden

Skolen har sin helt egen købmand, der står for at købe nøje udvalgte varer ind til brug i skolens undervisning. 

Vi har indgået aftaler med en masse mindre og lokale leverandører, der leverer råvarer af høj kvalitet, der er i sæson.

Læs mere om vores aftaler med leverandører og vores købmand

Legater

Som elev på Hotel-og restaurantskolen har du mulighed for at søge en række legater. Nogle legater henvender sig økonomisk trængte elever, mens andre henvender sig elever som ønsker at tage et udlandsophold ifm.  uddannelsen.

Du kan finde en liste med eksempler på legater, du kan overveje at søge, her (opdateret 2021)

Restauratørstiftelsens legat

Restauratørstiftelsen uddeler legater to gange årligt, eksklusivt for Hotel-og Restaurantskolens elever.legatstørrelse: 5000kr.

Ansøgningsfrist er inden sommerferie og inden juleferien.

Hvem kan søge:Særligt trængte elever, som har påbegyndt deres 1. hovedforløb, men endnu ikke er udlært.

Hvordan:Udfyld ansøgningsskemaet digitalt, og aflevér til skolens Internationale Koordinator enten fysisk i Praktikcenteret eller på mail tea@hrs.dk 

Hent ansøgningsskemaet her.

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Se video om vores spisesteder 

Læs om vores spisesteder

 

Mentormuligheder

Mentor fra Elev Advisory Boardet

Nogle medlemmer af vores Elev Advisory Board har tilbudt sig som mentorer for elever på skolen.

Læs mere om mulighederne for at få mentorer

Mødepligt og studieaktivitet

Som elev har du mødepligt til al skemalagt undervisning og aktiviteter, herunder også studieture, sociale udflugter og øvrige ekskursioner. Vi forventer, at du møder til tiden i de skemalagte timer og aktiviteter. Du kan altid se dit skema på UDDATA+.

For at få det fulde udbytte af undervisningen forventer vi også, at du deltager aktivt i timerne og er forberedt. Det vil sige, at du har lavet dine lektier og afleveringer til tiden, og at du altid medbringer relevante materialer
til undervisningen, hvad enten det er din pc, bøger eller kokketøj/uniform.

Derudover deltager du aktivt i gruppe- og projektarbejde. Uanset om det er individuelt arbejde, gruppe- eller projektarbejde, så er dine bidrag vigtige - både for den fælles læring i klassen og din egen faglige udvikling. Vi forventer også, at du overholder aftaler med lærere, vejledere og klassekammerater samt reagerer på breve og møder til indkaldte samtaler på skolen. Breve sendes via e-Boks, og det er derfor vigtigt, at du løbende tjekker din e-Boks.

Omklædning: Kønsspecifik + kønsneutral

Når du skal klæde om før og efter fx undervisning, kan du benytte vores omklædningsrum for hhv. mænd og kvinder i kælderen eller vores kønsneutrale omklædningsrum på 6. sal i enden nær tårn 5.

Læreplads og oplæring

Når du går på en erhvervsuddannelse eller EUX, skal du i oplæring - have en læreplads. Snuse til branchen, lære nye teknikker og tricks, afprøve det du har lært på skolen og møde en masse nye mennesker, der kan gavne din karriere senere hen. Du kan være i lære i Danmark eller i udlandet - det er helt op til dig.

Få al information om læreplads.

Skoleperioder - hovedforløb

Her kan du se de kommende opstartsdatoer på hovedforløbene på vores erhvervsuddannelser og EUX'er.

Privatlivspolitik for elever

Hotel- og Restaurantskolen er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig. 

Læs vores privatlivspolitik for elever

Rygning og røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for elever, medarbejdere og andre, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Hjælp og støtte til rygestop

Skolen samarbejder med Københavns Kommune om at tilbyde rygestopkurser til dig, som ønsker at stoppe med at ryge. Læs mere og tilmelde dig.

Derudover har du altid mulighed for at ringe til Stoplinien på tlf. 8031 3131 eller besøge deres hjemmeside.

Teoretisk vs. praktisk undervisning

Undervisningen på vores uddannelser veksler mellem det praktiske og det teoretiske. Vi har et mål om, at halvdelen af undervisningen skal foregå i værksteder som køkkener, restauranten, baren, lobbyen osv., fordi vi tror på, at du lærer dit håndværk bedst ved at leve det. 

 

Skolehjem

Håndværkerskolehjemmet er et særligt botilbud for elever på erhvervsuddannelser, som giver mulighed for at bo på skolehjemmet i København under skoleopholdet.

Hvis du søger skolehjem, skal følgende kriterier være opfyldt:
• Du har søgt om optagelse på nærmeste skole
• Du skal have minimum 5 kvarters transport fra din bopæl til skolen

Hvis du allerede har søgt om optagelse på nærmeste skole, men har fået et afslag, skal vi bruge en kopi af dette for at kunne booke dig på skolehjemmet her i Valby/Bispebjerg.

Vi kan ikke garantere, at der er plads på skolehjemmet, når du skal starte. Du kan læse om reglerne for at bo på skolehjemmet, og hvad det koster, på skolehjemmets hjemmeside: http://hskhjem.dk/

Når vi har booket dig på skolehjemmet, foregår resten af kontakten imellem dig og
skolehjemmet. Telefon til skolehjemmet: 3956 3444.

SPS og læsevejledning

Specialpædagogisk støtte (SPS) 

Hvis du har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, har du mulighed for at søge om specialpædagogisk støtte (SPS). Sammen med en af vores SPS-vejledere vil I finde ud af, hvad lige præcis du har brug for.

Det kan fx være ugentlige samtaler med SPS-vejlederen, støtte til at strukturere din hverdag på skolen, skabe overblik over opgaver og eksamener. Det kan også være støtte til at håndtere angst, sociale relationer, og støtte til kommunikation med dine lærere og læreplads. 

Du kan søge SPS hvis du:

  • Har en psykisk funktionsnedsættelse, fx ADHD, autisme, angst, depression mm.
  • Har en fysisk funktionsnedsættelse, fx er blind, har cerebral parese eller andet fysisk handicap
  • Er ordblind, og har brug for hjælpemidler

Tænker du at dette er relevant for dig, skal du gå forbi vores studievejledning. I studievejledningen vil en af vejlederne afklare med dig, hvad du har brug for. De vil også hjælpe med at få styr på nødvendige underskrifter og dokumentation.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kigge forbi studievejledningen på 2. sal, eller tage kontakt til vores SPS-koordinator på sps@hrs.dk.

Læsevejledning 

Hvis du er ordblind, kan du sammen med vores læsevejleder finde ud af, hvilken type støtte du har brug for. Derefter vil I tilrettelægge et forløb, hvor der fx kan være fokus på notatteknik, læse- og skrivestrategier, samt eksamensstrategier.

Vores læsevejleder kan også teste dig for ordblindhed, hvis du har en mistanke om, at du er ordblind. Hvis du ønsker at starte et forløb op, eller blive testet for ordblindhed, så tag kontakt til vores SPS-koordinator sps@hrs.dk.

Studiehåndbog

I vores studiehåndbog kan du få uddybet al den vigtige information i ét dokument.

Studiekort

Når du starter på skolen, får du udleveret et studiekort. Det bruger du blandt andet til at få adgang til garderobe og andre områder på skolen. Dit studiekort giver dig også mulighed for at få studierabat hos en lang række steder, som du kan få et overblik over på studiz.dk.

Du får et studiekort på grundforløb 1, grundforløb 2 og et på 1. hovedforløb.

Det studiekort du får på 1. hovedforløb, skal du beholde, da det også skal bruges på 2. og 3. hovedforløb.

Sådan får du studiekort

  • Gå ind på https://studiekort.itcn.dk
  • Log på med dit HRS-login
  • Vælg billede og upload
  • Herefter godkendes billedet - du kan hente det i lokale B248

SU og Ungdomskort

SU

Når du starter på en erhvervsuddannelse på skolen, kan du få SU, hvis du ikke har opbrugt dine klip på en anden uddannelse, før du starter.

Du kan få SU til 5 ungdomsuddannelser. Alle ungdomsuddannelser, du er begyndt på (og har fået SU til), tæller med. Al ansøgning til SU skal foregå elektronisk.

Når du søger SU, skal du:

1: Gå ind på www.su.dk og log ind med NemID

2: Bestille et NemID

3: Du kan tidligst søge 1 måned før, du er berettiget til SU. (Du er berettiget til SU i kvartalet efter, du er fyldt 18 år)

4: Når din ansøgning er færdigbehandlet, vil du modtage en støttemeddelelse i din e-Boks. Det er derfor vigtigt at oprette en e-Boks. Du kan oprette en e-Boks på www.e-boks.dk

Særligt: Er du under 20 år og er/bliver udeboende, skal du have et særskilt skema for at søge SU med udeboendesats – skemaet printes ud via www.su.dk og afleveres til Elevadministrationen.

Skriv til Elevadministrationen, hvis du er udenlandsk statsborger og gerne vil søge om SU.

Ungdomskort

Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl. Derudover kan du køre med offentlig transport i hele dit eget takstområde.

Bor du for eksempel i København, kan du køre frit i hele Hovedstadsområdet. Ungdomskort giver dig også andre fordele – læs mere på www.ungdomskort.dk

Sådan søger du:

Først skal du godkendes til et Ungdomskort

1: Gå ind på www.ungdomskort.dk

2: Log ind med NemID fra forsiden trin 1 (”Søg om godkendelse”) og udfyld ansøgningen

Du vil herefter modtage en besked i din e-Boks, om ansøgningen er blevet godkendt. Når du er blevet godkendt, skal du gøre følgende:

1: Gå ind på www.ungdomskort.dk

2: Log ind med NemID – vælg trin1 og søg om godkendelse og bestil herefter dit ungdomskort

3: Upload et billede af dig selv, bestil og betal for dit ungdomskort.

Du får kortet tilsendt med posten cirka 14 dage efter, du har bestilt det. Du skal have et dansk CPR-nummer og NemID, før du kan søge om ungdomskort.

Hvis du har generelle spørgsmål til SU eller Ungdomskort, kan du skrive til Elevadministrationen


Sygdom og fravær

Sygdom

Hvis du er syg, skal du give skolen besked. Det skal du gøre hver sygedag inden din første lektion. Du sygemelder dig via UDDATA+ under fanen ’Skema’. Alternativt kan der sendes en mail til: hrs@hrs.dk.

Hvis du er syg i en længere periode, får du besked om at fremsende en friattest (tidligere lægeerklæring), som du selv skal betale.

Fravær

Der er mødepligt til al undervisning, og derfor registrerer vi dit fravær i UDDATA+. Vi registrerer 100% fravær uanset årsagen til dit fravær, bortset fra hvis du f.eks. deltager i elevrådsarbejde eller anden skoleaktivitet.

I UDDATA+ kan du notere årsagen til dit fravær, hvilket det anbefales, at du gør. Fraværet slettes ikke, men årsagen tages med i betragtning, når fraværet opgøres i forhold til eventuelle sanktioner. Hvis du er bekendt
med fremtidige årsager til fravær, så skal du give din lærer og/eller vejleder besked på forhånd via ’Samtaler’.

Har du for meget fravær, er du ikke studieaktiv. Det betyder, at du vil modtage 1. advarsel fra din kontaktlærer og blive indkaldt til en trivselssamtale. Fortsætter dit fravær, vil du modtage 2. advarsel og blive indkaldt til 2. trivselssamtale, hvor din kontaktlærer, studievejleder og eventuelt en afdelingsleder deltager. Hvis du herefter fortsætter med fravær, vil du modtage 3. advarsel, som også er en udmeldelse.

Læs mere om sygdom og fravær i studiehåndbogen

Tyveri

Det er strengt forbudt at stjæle eller låne ting af skolen uden forudgående aftale med en medarbejder på skolen.

Overtrædelse af dette kan føre til direkte bortvisning og alt tyveri vil blive politianmeldt.

Udlandsophold som en del af uddannelsen: Erasmus+

Drømmer du om at rejse og se verden som en del af din uddannelse?

Som Grundforløb 2-elev har du mulighed for at rejse til udlandet og blive dygtigere til dit fag, møde nye kulturer, et nyt sprog og måske bliver du inspireret til at tage en del af dit hovedforløb i udlandet?

Læs mere om Erasmus+

Vil du til udlandet så udfyld formularen:

Undervisningsplaner

Læs mere om, hvordan skolens uddannelser er bygget op, og hvilke temaer og forløb de hver især arbejder med her.

Værdier

På Hotel- og Restaurantskolen har vi en række værdier for, hvilken skole vi er, hvilken kultur vi ønsker, og hvordan vi behandler hinanden. 

Vi har også en antimobbestrategi, da vi vil sikre et godt læringsmiljø og forebygge mobning, herunder digital mobning. For at skabe et godt læringsmiljø skal vores elever være glade og trygge ved at gå på skolen. 

Læs mere om vores værdier og antimobbestrategi

Whistleblowerordning

Har du viden eller mistanke om kritisable forhold på skolen, kan du som elev indberette dem til whistleblowerordningen.

Kritisable forhold kan være ulovlig eller uetisk adfærd, misbrug af økonomiske midler, tyveri, bedrageri, alvorlige skader på miljøet, interessekonflikter, tilfælde af seksuel chikane eller anden grov chikane samt grove eller gentagne overtrædelser af lovgivningen i øvrigt. 

Læs om og indberet til whistleblowerordningen

Emil Stenz Aardestrup

Mangler du informationer - skriv til mig

Kommunikationskonsulent

Emil Stenz Aardestrup