Jeff og Jade laver Danmarks Bedste Smørrebrød 2015

Søndag den 30. august dystede seks finalist-hold fra både Fyn og Sjælland i konkurrencen Danmarks Bedste Smørrebrød 2015, arrangeret af Hotel- og Restaurantskolen i København i samarbejde med Tuborgfondet.

1.pladsen

Efter en intens dag med utroligt tæt løb mellem deltagerne, gik førstepladsen velfortjent til sydfynske Jeff Scott Foster og hans elev Jade Sigrid Grant fra Nr. 5 i Svendborg.

Hvert hold bestod af en faglært kok eller smørrebrødsjomfru og en elev fra en af de uddannelser, da formålet med konkurrencen blandt andet er at sætte uddannelsen som gastronom med speciale i netop smørrebrød og catering i rampelyset for en dag.

jeff_arbejder Jade_arbejder

 

Konkurrencen fandt sted i Aamanns Køkken på Refshaleøen, hvor kulturborgmester Carl Christian Ebbesen bød velkommen, hvorefter seks dommere og 60 gæster smagte og vurderede årets bedste bud på den danske frokostklassiker.

Gæsternes bedømmelse vægtede 30 % og dommerpanelets 70 % i den endelige vurdering.

Tæt løb til det sidste

I sidste ende var det kun point-decimaler mellem de to bedste hold, der afgjorde dysten: Førstepladsen i Danmarks Bedste Smørrebrød 2015 gik således til fynske Jeff Scott Foster og eleven Jade Sigrid Grant, der foruden æren vandt et gavekort på 40.000 kr. fra Tuborgfondet.

Andenpladsen gik til sidste konkurrencevinder (2013), Rasmus Kjær og elev Morten Baagøe fra DR Byens Koncertsal, som vandt 10.000 kr. sponseret af 3F Private Service og HORESTA.

Tæt herefter fulgte Patrick Bach Andersen og elev Camilla Milo fra Øl & Brød, som vandt tredjepladsen og 5.000 kr. sponseret af Hotel- og Restaurantskolen.

Højt niveau over hele linjen

Dommerne udtalte til sidst, at de generelt var meget imponeret over niveauet hos årets seks finalist-hold, der alle havde fået til opgave at kreere deres bedste bud på smørrebrød med hhv. flæskesteg, æg, sild, indmad og en vegetarversion. Undervejs blev der disket op med de mest fantasifulde og kreative stykker, der bådede hyldede den traditionelle klassiker og videreudviklede på retten med alt fra trøffelmayo til vagtelæg, rådyrhjerter, ølmarineret sild til masser af spændende syltede sager i sæsonens ånd.

Dommerpanelet bestod af:

Laila Hyllekvist, faglærer på Hotel- og Restaurantskolen
Jesper Bo Bendtsen, chefredaktør på SmagogBehag
Githa Bennort, køkkenchef på Sufragetten
Ole Troelsøe, madanmelder på Børsen

Finalisterne var:

Rasmus Kjær og Morten Baagøe, DR Byens Koncertsal
Line L. Rasmussen og Janus Einar, The Standard Almanak
Patrick B. Andersen og Camilla Milo, Øl & Brød
Rasmus Schmidt og Peder Sandholm, Fazer Food Service
Jeff Scott Foster og Jade Sigrid Grant, Nr. 5
Lars Knudsen og Peter Buch Hansen, Restaurant Skovbakken Zoo