Københavnske folkeskoleelever i køkkenet på Hotel- og Restaurantskolen

Elever lærer om økologi og madspild

(Uddrag af artikel fra folkeskolen.dk)

Pia Allerslev fortæller, at kommunen døjer med, at de københavnske elever for ofte vælger erhvervsskolerne fra, og at der samtidig er for få, der overhovedet ender med en ungdomsuddannelse.

“Vi kommer til at mangle håndværkere og folk med erhvervsuddannelser i fremtiden, og vi har desværre en alt for lang tradition i København for at tabe rigtigt mange unge på gulvet. For os er det rigtigt vigtigt, at man som elev i den københavnske folkeskole, finder ud af, at der er andre veje gennem uddannelsessystemet end gymnasievejen, fordi der er mange af vores elever, som ellers ikke stifter bekendtskab med håndværksfaget eller erhvervsuddannelserne”.

Fem københavnske erhvervsskoler har i forbindelse med projektet udviklet et undervisningsforløb, der kombinerer erhvervskolens profil med folkeskolens Fælles Mål i fag som dansk, matematik, engelsk og samfundsfag i et undervisningsforløb. Herefter har skolerne selv budt ind på det undervisningsforløb, de har ønsket at deltage i.folkeskolen.dk

En af de erhvervsskoler, der tager imod kommunens 8. klasser, er Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Her har skolen udviklet et forløb, der lærer eleverne om økologi, bæredygtighed og madspild.  Igennem forløbets seks dage smager elever på spiselige blomster, lærer om ‘mobbede’ grøntsager og måler omkredsen på ringene fra en kransekage. Alt sammen i et forløb, der veksler mellem, at eleverne får en teoretisk introduktion for derefter at afprøve det i praksis.

Læs hele artiklen på Folkeskolen.dk: Elever tager Fælles Mål med ud i brobygning

Interesseret i brobygning og intro på Hotel- og Restaurantskolen?

PROFILBILLEDE-10.klasse-EUD-koekken