Planlægning og fremstilling af måltider
Du kan anvende fagfaglig viden til planlægning, udførelse og vurdering af arbejdsopgaver i det professionelle køkken. Du lærer i forbindelse hermed at arbejde med bæredygtighed, kulinarisk kvalitet og værtskab.
Mål
Du kan planlægge og fremstille velsmagende og ernæringsmæssigt korrekt mad og udføre måltidsservice i den professionelle forplejning på fx sygehuse, plejehjem, kantiner og skoler. Du kan herunder: - Anvende relevant faglig viden til at planlægge og udføre arbejdsopgaver i det professionelle køkken. - Anvende viden om bæredygtighed i udførelsen af produktionsopgaver i køkkenet. - Tilberede mad og måltider tilpasset målgruppens ernæringsmæssige behov og kulinariske præferencer.- Anrette og servere maden indbydende samt udføre værtsskab for målgruppen.- Beskrive maden med almindelige sensoriske fagudtryk.- Efterleve regler for fødevaresikkerhed i køkkenarbejdet.
Målgruppe
Kurset henvender sig til medarbejdere, der ønsker kompetencer til at kunne planlægge og fremstille velsmagende og ernæringsmæssigt korrekt mad i den professionelle forplejning pa¿ fx sygehuse, plejehjem, kantiner og skoler. Du kan efter kurset udbygge dine kompetencer via AMU-kurset Produktion og kvalitetsudvikling af måltider, hvor du selvstændigt lærer at anvende fagfaglig viden ved produktion og kvalitetsudvikling af måltider i det professionelle køkken ud fra bl.a givne økonomiske forhold.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen
AMU-KODE
48686