Bean to Bar kursus i chokolade

Skab din egen signaturchokolade fra udvælgelse af bønner til tørring, ristning, conchering og støbning af en færdig chokoladebar med dit helt personlige præg.

Bean to Bar kursus i chokolade

Har du en særlig passion for chokolade, og vil du gerne arbejde innovativt med at udvikle din helt egen signaturchokolade fra bønne til bar? Måske er du kok på en restaurant, hvor I vil kunne tilbyde gæster en chokolade, der leder tankerne hen på lige præcis det, jeres restaurant står for.

På vores Bean to bar kursus gennemgår vi teorien bag chokoladens produktionskæde, fra terroir og dyrkning af kakao, og hvad det betyder for bønnernes kvalitet, til de mange andre parametre, der har betydning for det endelige produkt; fermentering, tørring, ristning, conchering og meget mere.

Du kommer selv til at riste og conchere på professionelle maskiner fra CocoaTown, som er en af verdens førende producenter af maskineri til produktion af specialchokolade på lille skala. Vi arbejder løbende med fejlfinding og sensorik og smager sammen på chokolade både fra forskellige micro batches og fra de produkter, du selv er med til at lave.

Det hele sker med kyndig vejledning fra Tor Stubbe, en af landets førende chokoladeudviklere, og Hotel- og Restaurantskolens egen chocolatier og dessertkok, Rene Wagner. Læs mere om dem længere nede.

Prisen er inklusiv morgenmad, frokost og en eftermiddagssnack begge dage.

OBS: Nuværende elever på Hotel- og Restaurantskolen kan tilmelde sig vores kurser med 40% rabat.

Kom i gang

Startdato
01-01-0001
Slutdato
01-01-0001
Varighed
2 dage fra kl. 9.00-17.00
Pris
2990 kr. inkl. moms

Du lærer om

  • Teorien bag høst, fermentering og tørring af kakaobønner
  • Ristning af bønner, og hvordan forskellige bønner og temperaturer påvirker den færdige chokolade
  • At kværne og conchere bønner for at nå ned til den helt rette partikelstørrelse
  • Introduktion af mælk og andre smage i chokoladeproduktionen
  • Temperering af den færdige chokolade

Undervisere

Gæstelærer på Hotel- og Restaurantskolen Tor Stubbe

Tor Stubbe

Tor Stubbe er chokolade-tosse med stort T, hvis forkærlighed for det søde køkken har bragt ham vidt omkring med ophold i både London, Barcelona og senest Girona hos Casa Cacao, som køres af holdet bag den ikoniske toprestaurant El Cellar de Can Roca.

Efter to deltagelser ved World Chocolate Masters har Tor kastet sin kærlighed over bean to bar chokolade, hvor han bl.a har brugt det seneste år på at produktudvikle et nyt chokolade-brand i Danmark.

René Wagner

René Wagner er uddannet kok og chocolatier og har en bred erfaring i at arbejde med chokolade, bl.a. fra en række kurser i både ind- og udland om alt fra smagssensorik og ganache til chokoladeproduktionens komplekse kunst hele vejen fra bønne til bar.

Derudover har René undervist på både uddannelser og kurser gennem sine 14 år på Hotel- og Restaurantskolen, der i vid udstrækning har stået i chokoladens og dessertkøkkenets tegn.

EUD Faglærer og Konkurrencetræner for Gastronom – Hovedforløb på Hotel- og Restaurantskolen René Wagner

Tilmelding til Bean to bar

Personlige oplysninger
Adresse
Hvem betaler
Virksomhed betaler

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.