Produktion og kvalitetsudvikling af måltider
Du kan sætte fagfaglig viden i spil ved produktion og kvalitetsudvikling af måltider i det professionelle køkken ud fra givne økonomiske forhold. Du kan herunder selvstændigt arbejde med bæredygtighed, kvalitet samt dokumentation af hygiejne og egenkontrol i alle produktionsled samt at formidle viden om sund og ernæringsrigtigt mad.
Mål
Du kan planlægge og gennemføre produktionen af måltider ud fra givne økonomiske vilkår og tage højde for anretning og servering af mad til forskellige målgrupper. Du kan herunder:- Selvstændig beherske metoder til planlægning, varemodtagelse og tilberedning af måltider ud fra et bæredygtighedsprincip. - Arbejde kreativt med at sammensætte sunde, nærende og velsmagende måltider. - Vurdere og udvikle kulinarisk kvalitet ved produktion, anretning og servering af måltider.- Selvstændigt sikre fødevarehygiejne igennem udvikling af dokumentation af hygiejne og egenkontrol i alle produktionsled. - Vejlede og formidle viden om sund og ernæringsrigtigt mad.
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter medarbejdere, som er beskæftiget med fremstilling af mad og måltider til børn, unge, vokse og ældre i forskellige institutionskøkkener. Kurset retter sig mod ufaglærte med erhvervserfaring og ernæringshjælpere, som ønsker at erhverve sig kompetencer som forberedelse til at blive faglært ernæringsassistent.
Kursusbevis
Der er en skriftlig prøve til uddannelsen
AMU-KODE
48687