47397 – Grundlæggende ernæring og måltidsplanlægning

Deltageren kan sammensætte ernæringsrigtige måltider ud fra grundlæggende viden om energigivende næringsstoffer og aktuelle, officielle næringsstofanbefalinger. Deltageren kan udarbejde enkle ernæringsmæssige vurderinger på baggrund af beregninger for måltidets indhold af næringsstoffer.

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere, der er beskæftiget med madproduktion i institutionskøkkener, storkøkkener, kantiner, caféer m.fl.

Mål:
Deltageren kan i måltidsplanlægningen sammensætte ernæringsrigtige måltider ud fra grundlæggende viden om energigivende næringsstoffer og officielle ernæringsanbefalinger herfor. Deltageren kan sammensætte måltider ud fra råvarernes indhold af fedtsyrer, kulhydrater og kostfibre samt proteinets biologiske værdi. Deltageren kan foretage enkle ernæringsmæssige vurderinger på baggrund af beregninger af retternes/måltidets indhold af næringsstoffer.

Varighed:
3,0 dage

Bedømmelse:
Uddannelsesstedet skal udstede et AMU-uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Pris:
Deltagergebyret ligger mellem 130,00-180,00 kr. pr. dag pr. deltager.
Når et kursus er udbudt i Kursuskalenderen vil den korrekte pris være påført.