48022 – Ressourcekøkkenet – bæredygtig madfremstilling

Deltageren kan minimere køkkenets madspild ved at planlægge madproduktionen i et bæredygtigt perspektiv. Der er fokus på passende portionsstørrelser, justering af indkøb, minimering af madspild og optimal udnyttelse af råvaren. Deltageren kan genanvende overproduktion i ny madfremstilling eller i et forrådslager.

Målgruppe:
Arbejdsmarkedsuddannelsen retter sig mod medarbejdere beskæftiget med madfremstilling i restaurationskøkkener, cafeer, kantiner og lignende, der ønsker at arbejde med bæredygtig madfremstilling med fokus på reduktion af madspild.

Mål:
Deltageren kan planlægge en madproduktion, der er bæredygtig. Deltageren kan minimere køkkenets madspild ved at udnytte råvarerne optimalt, beregne passende portionsstørrelser, foretage hensigtsmæssige indkøb, genanvende køkkenets overproduktion effektivt og lade overskud indgå i et forrådslager. Deltageren kan arbejde med reduktion af madspild efter gældende hygiejneregler.

Varighed:
2,0 dage

Bedømmelse:
Uddannelsesstedet skal udstede et AMU-uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål, der er beskrevet i målformuleringen.

Pris:
Deltagergebyret ligger mellem 130,00-180,00 kr. pr. dag pr. deltager.
Når et kursus er udbudt i Kursuskalenderen vil den korrekte pris være påført.