Ernæringsrigtige retter – trin 1

Du kan i dit arbejde med ernæringsrigtige retter bruge viden om sundhedsmyndighedernes kostråd, næringsstoffers funktion og forandring under opbevaring og tilberedning.

Du kan desuden vurdere næringsdeklarationer for enkeltretter og menuer. Der findes også et trin 2 af kurset.

Målgruppe:

Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Mål:

Du kan:
– Omsætte sundhedsmyndighedernes anbefalinger i fremstillingen af ernæringsrigtige retter.
– Anvende viden om næringsstoffernes funktion i kroppen i planlægning af sundere mad.
– Fremstille retter og specialkost, så råvarernes næringsindhold i videst muligt omfang bevares.
– Anvende viden om sæsonens råvarer og næringsstoffernes forandring ved tilberedning og opbevaring af maden.
– Vurdere næringsdeklarationer for enkeltretter og menuer.

Varighed:

2 dage

Bedømmelse:

Kurset afsluttes med en prøve.

Pris:

Deltagerbetaling: Kr. 378,00
(AMU-målgruppe: ufaglærte samt faglærte til og med erhvervsuddannelsesniveau) Der kan søges VEU-godtgørelse for de dage man aktivt deltager i kurset.
Fuld pris: Kr. 2.039,75
(UDEN for AMU-målgruppe: alle med en højere uddannelse f.eks. pædagog) Der kan IKKE søges VEU-godtgørelse på grund af den højere uddannelse.