48819 – Ernæringsrigtige retter – trin 1

Du kan i dit arbejde med ernæringsrigtige retter bruge viden om sundhedsmyndighedernes kostråd, næringsstoffers funktion og forandring under opbevaring og tilberedning. Du kan desuden vurdere næringsdeklarationer for enkeltretter og menuer. Der findes også et trin 2 af kurset.

Målgruppe:
Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.

Mål:
Du kan:
– Omsætte sundhedsmyndighedernes anbefalinger i fremstillingen af ernæringsrigtige retter.
– Anvende viden om næringsstoffernes funktion i kroppen i planlægning af sundere mad.
– Fremstille retter og specialkost, så råvarernes næringsindhold i videst muligt omfang bevares.
– Anvende viden om sæsonens råvarer og næringsstoffernes forandring ved tilberedning og opbevaring af maden.
– Vurdere næringsdeklarationer for enkeltretter og menuer.

Varighed:
2 dage

Bedømmelse:
Uddannelsesstedet skal udstede et AMU-uddannelsesbevis til deltagere, der efter underviserens vurdering har opnået de mål der er beskrevet i uddannelsens målformulering.

Pris:
Deltagergebyret ligger mellem 130,00-180,00 kr. pr. dag pr. deltager.
Når et kursus er udbudt i Kursuskalenderen vil den korrekte pris være påført.