Food Coordinator

OBS: Næste holdstart med ledige pladser er april 2018. Se alle datoer her

Forebyg madspild som Food Coordinator – hele vejen rundt i værdikæden

Hotel- og Restaurantskolen har udviklet og sammensat en uddannelse som Food Coordinator, der giver konkrete værktøjer til at løse problemer med madspild og madaffald i professionelle køkkener og produktioner gennem hele værdikæden.
Food Coordinator-uddannelsen giver dig nye perspektiver, værktøjer og idéer til at nå dine grønne, gastronomiske og økonomiske mål.

Hvad lærer jeg som Food Coordinator?

Det kræver en god forståelse af årsagerne til madspild i hele produktionskæden for at finde brugbare løsninger til at udnytte råvarerne langt bedre. Som Food Coordinator får du en bred vifte af nye teoretiske og praktiske kompetencer til at tackle madspild på arbejdspladsen. Du kommer hele vejen rundt om de afgørende afgørende faktorer for madspildsmængden i et køkken:

  • Vi starter med definitioner omkring madspild og relevante problemstillinger.
  • Derefter arbejder vi med strategisk menuplanlægning, indkøb, arbejdsgange, lagerstyring m.m. med fokus på bæredygtige og lokale råvarer.
  • Du får viden og værktøjer til at gennemføre madspildanalyse i eget køkken.
  • Vi går i laboratoriet og arbejder med nye metoder til bedre råvareudnyttelse.
  • Vi tager fat i formidling og tværfagligtsamarbejde i organisationen, både i og uden for køkkenet for at optimere råvareudnyttelsen, mindske madspildet og reducere madaffaldet både før, i og efter køkkenproduktionen.
  • Vi slutter bl.a. af med en workshop, hvor vi arbejder med problemløsning ud fra en række små konkrete cases.

Teoretisk viden, planlægning og praksis

Uddannelsesforløbet varierer mellem teoretiske og praktiske aktiviteter. Deltagerne får overblik over miljømæssige,  samfundsmæssige og økonomiske  problemstillinger, der er forbundet med madspild  på lokalt og globalt niveau. Yderligere får deltagerne naturligvis indblik i potentialerne, der ligger i forandring af arbejdsgange, rutiner og metoder i køkkenet.

Eksperterne underviser

Food Coordinator-uddannelsen er sammensat af en række AMU-kurser plus et par ekstra dage med fuld egenbetaling. Deltagerne præsenteres for faglige oplæg fra dygtige fagfolk og professionelle eksperter med den nyeste viden.
I køkkenet underviser kokke i nye tilberedningsmetoder, øvelser med madspildsmåling og meget mere, så deltagerne lærer at skitsere gode løsningsmodeller hele vejen rundt om køkkenet – både hvad angår indkøb, planlægning, produktion, servering etc.

Food Coordinator på under et halvt år!

Uddannelsen forløber over fem moduler af hver to til tre dage per modul, så du når at fordybe dig i den nyerhvervede viden. Der er mindst to uger mellem hvert modul.

Hotel- og Restaurantskolen er den eneste erhvervsskole, der p.t. tilbyder et uddannelsesforløb med fokus på madspild. Uddannelsen foregår på dansk.

Food coordinator hold koekken
Landets første hold i fuld sving med at smage og debattere dagens retter

Se billeder fra første hold i køkkenet her (Facebook)

Se uddannelsens opbygning og ofte stillede spørgsmål

Praktisk

Hvornår og hvor længe?

Næste ledige holdopstart er januar 2018 – maj 2018

Tilmeldingsfristen til uddannelsen med start i januar: Den 18. december 2017.

Uddannelsen varer 12 dage inkl. afsluttende workshop.
Forløbet er opdelt over fem moduler af 2-3 dages varighed hver.

Pris og betaling – afhænger af uddannelse

Prisen for uddannelsen er afhængig af hvilken uddannelsesmæssig baggrund du har.

Har du en faglig erhvervsuddannelse  som eksempelvis kok, cater, ernæringsassistent m.m. er prisen for følgende fire AMU-kurser i alt 1.308,- kr.
Opstartsdag og afsluttende workshop koster 1.675,- kr.

Har du derimod en mellemlang videregående uddannelse, som f.eks. professionsbachelor, er prisen for de fire AMU-kurser 6.435,95 kr
tartsdag og afsluttende workshop koster 1.675,- kr.

(Hvorfor er der prisforskel? Når man har en videregående uddannelse som f.eks. pædagog, bachelor m.fl., er man ikke i AMU-målgruppen, hvilket betyder at man skal betale den fulde pris for kurserne. Uanset om man betaler et deltagergebyr eller den fulde pris, er det i henhold til Undervisningsministeriets taktskatalog.)

Betalingen skal være Hotel- og Restaurantskolen i hænde senest otte uger før kursusstart.
Ved afmelding senest tre uger før kursusstart fratrækkes 50 % af kursusafgiften.
Ved afmelding senere end tre uger før kursusstart fratrækkes hele kursusafgiften.
Tilmeldingen er først gældende ved indbetaling af kursusafgiften.
Der oprettes kun hold ved tilstrækkelig tilmeldte.
NB. Der er ikke kost og logi med i prisen.

Vil du vide mere?

… er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Mette Toftegaard Rasmussen på telefon 3386 2275, mobil 40934220 eller e-mail mtr@hrs.dk

Du kan også downloade brochuren vist her som e-paper:

Gå til tilmelding