Food Coordinator

Forebyg madspild som Food Coordinator – hele vejen rundt i værdikæden

Hotel- og Restaurantskolen har udviklet og sammensat en uddannelse som Food Coordinator, der giver konkrete værktøjer til at løse problemer med madspild og madaffald i professionelle køkkener og produktioner gennem hele værdikæden.
Food Coordinator-uddannelsen giver dig nye perspektiver, værktøjer og idéer til at nå dine grønne, gastronomiske og økonomiske mål.

Hvad lærer jeg som Food Coordinator?
Det kræver en god forståelse af årsagerne til madspild i hele produktionskæden for at finde brugbare løsninger til at udnytte råvarerne langt bedre. Som Food Coordinator får du en bred vifte af nye teoretiske og praktiske kompetencer til at tackle madspild på arbejdspladsen. Du kommer hele vejen rundt om de afgørende faktorer for madspildsmængden i et køkken:

  • Vi starter med definitioner omkring madspild og relevante problemstillinger.
  • Derefter arbejder vi med strategisk menuplanlægning, indkøb, arbejdsgange, lagerstyring m.m. med fokus på bæredygtige og lokale råvarer.
  • Du får viden og værktøjer til at gennemføre madspildanalyse i eget køkken.
  • Vi går i laboratoriet og arbejder med nye metoder til bedre råvareudnyttelse.
  • Vi tager fat i formidling og tværfagligtsamarbejde i organisationen, både i og uden for køkkenet for at optimere råvareudnyttelsen, mindske madspildet og reducere madaffaldet både før, i og efter køkkenproduktionen.
  • Vi slutter bl.a. af med en workshop, hvor vi arbejder med problemløsning ud fra en række små konkrete cases.

Teoretisk viden, planlægning og praksis
Uddannelsesforløbet varierer mellem teoretiske og praktiske aktiviteter. Deltagerne får overblik over miljømæssige,  samfundsmæssige og økonomiske  problemstillinger, der er forbundet med madspild  på lokalt og globalt niveau. Yderligere får deltagerne naturligvis indblik i potentialerne, der ligger i forandring af arbejdsgange, rutiner og metoder i køkkenet.

Eksperterne underviser
Food Coordinator-uddannelsen er sammensat af en række AMU-kurser plus et par ekstra dage med fuld egenbetaling. Deltagerne præsenteres for faglige oplæg fra dygtige fagfolk og professionelle eksperter med den nyeste viden.
I køkkenet underviser kokke i nye tilberedningsmetoder, øvelser med madspildsmåling og meget mere, så deltagerne lærer at skitsere gode løsningsmodeller hele vejen rundt om køkkenet – både hvad angår indkøb, planlægning, produktion, servering etc.

Food Coordinator på under et halvt år!
Uddannelsen forløber over fem moduler af hver to til tre dage per modul, så du når at fordybe dig i den nyerhvervede viden. Der er mindst to uger mellem hvert modul.

Hotel- og Restaurantskolen er den eneste erhvervsskole, der p.t. tilbyder et uddannelsesforløb med fokus på madspild. Uddannelsen foregår på dansk.

Hvornår og hvor længe?
Uddannelsen varer 12 dage inkl. afsluttende workshop.
Forløbet er opdelt over fem moduler af 2-3 dages varighed hver.

Du næste hold er:

Forår 2019 
Efterår 2019
Modul 1: 22. og 23. januar 10.-11. september
Modul 2: 27. og 28. februar 1.-2. oktober
Modul 3: 19. til 21. marts 22.-24. oktober
Modul 4: 29. og 30. april 12.-13. november
Modul 5: 21. til 23. maj 2.-4. december
Se mere og tilmeld her Se mere og tilmeld her

 

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte kursuskonsulent Mariann Præstegaard på telefon 3386 2250, mobil 41320830 eller e-mail mp@hrs.dk

Du kan også downloade brochuren vist her som e-paper:

Se billeder fra første hold i køkkenet her (Facebook)