Food Coordinator

Food Coordinator-uddannelsen

– Uddannelsen med fokus på ressourceudnyttelse og reduktion af madspild

Kloden står på en brændende platform! En tredjedel af de fødevarer, der produceres i dag, går til spilde.

Klima er på alles læber, og det er vigtigt, at virksomhederne er med til at løfte opgaven. På Hotel- og Restaurantskolen i Valby har vi igennem flere år haft succes med efteruddannelsen Food Coordinator.

Uddannelsen er dynamisk og har igennem tiden udviklet sig i takt med FN´s verdensmåls tilblivelse.

Cirkulær økonomi, affaldssortering og økologi

Omdrejningspunktet for de fem modulers uddannelse er ikke alene med fokus på udnyttelse af hele råvaren for at kunne reducere spildet.

Uddannelsen vægter i lige høj grad tidens trend med cirkulær økonomi via affaldssortering, økologiens rivende udvikling og kommunikation, som middel og mål for at nå ledelsen, medarbejderne og kunderne i en givet omstillingsperiode.

På Food Coordinator-uddannelsen får deltagerne overblik over miljømæssige, samfundsmæssige og økonomiske problemstillinger, der er forbundet med madspild på lokalt og globalt niveau. Yderligere får deltagerne indblik i hvilke potentialer, der kan ligger i forandring af arbejdsgange, rutiner og metoder i køkkenet.

Praktiske oplysninger samt modulers indhold og opbygning

Uddannelsen afholdes over 12 dage inkl. afsluttende workshop, og den er delt på 5 moduler spredt over et halvt år, så du kan passe dit job ved siden af.

Uddannelsen er sammensat af en række AMU-kurser samt tre ekstra dage med fuld egenbetaling.

Uddannelsesforløbet varierer mellem teoretiske og praktiske aktiviteter. Kursisterne får løbende information om mødetidspunkter, lokaler samt brug af arbejdstøj.

På det første modul skal kursisterne medbringe arbejdstøj, da undervisningen er delt mellem teori og køkkenpraktiske øvelser.

Hotel-og Restaurantskolen har igennem flere år været den eneste erhvervsskole, der udbyder et uddannelsesforløb med fokus på reduktion af madspild. Uddannelsen foregår på dansk.

Moduler

Klik på moduloversigten for at forstørre modulplanen:

 

Forår 2020

FULDT OPTAGET

Efterår 2020
Modul 1: 25.-27. februar 19.-21. august
Modul 2: 4.-5. marts 2.-3. september
Modul 3: 24.-25. marts 22.-23. september
Modul 4: 21.-22. april 3.-4. november
Modul 5: 12.-14. maj 17.-19. november
Se mere og tilmeld her Se mere og tilmeld her

 

De tre AMU-kurser er:

  • Reduktion af madspild 1 (AMU-nr. 48800)
  • Det Økologiske Køkken (AMU-nr. 30265-3)
  • Det Klimavenlige Køkken (AMU-nr. 43060)

Alle AMU-kurser afsluttes løbende med en lille prøve.

Krav og tilmelding

Uddannelsen er egnet til fagfolk med kendskab til branchen og gerne med køkkenerfaring, da kursisterne skal anvende deres erfaring gennem læringsforløbet.

Uddannelsen er ligeledes relevant for deltagere både med og uden ledelseserfaring.

Prisen for uddannelsen er afhængig af, hvilken uddannelsesmæssig baggrund du har

Har du en madfaglig erhvervsuddannelse, som eksempelvis kok, cater, konditor eller ernæringsassistent m.m. er prisen for følgende tre AMU-kurser i alt
Kr.  1.134 kroner samt de tre IDV-dage, der koster Kr. 4.500,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 5.634,00.

Til AMU-kurserne kan virksomheden søge VEU-godtgørelse.

Har du derimod en mellemlang videregående uddannelse som eks. professionsbachelor er prisen for de tre AMU-kurser Kr. 6.119,25 kroner samt de øvrige IDV-dage, der koster Kr. 4.500,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 10.619,25.

Efter endt uddannelse modtager du kursusbeviser for de beståede AMU-kurser, og et samlet diplom for Food Coordinator-uddannelsen.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte:

– Projekt- og kursuskonsulent Lene Vietz på mobil: 2972 5179 eller på e-mail: lmv@hrs.dk

– Projekt- og kursuskonsulent Marie Haahr Jensen på mobil: 2670 8200 eller e-mail: mhj@hrs.dk