Rethink Food – undervisning i det grønne køkken

I takt med tilblivelsen af de nye kostråd ”spis mindre kød-vælg bælgfrugter og hold fokus på vores fælles klima”, glæder det os at kunne præsentere den nye uddannelse Rethink Food, hvor kostrådene bliver omsat til jordnær formidling og håndværk.

På kurset folder vi grøntsagerne og bønnerne ud i forskellige teksturer, og i køkkenet tænkes der i et nyt procesflow med fokus på optimering af tid og menu. Vi skal nørde i foodpairing og tænke på tværs af forskellige andre smagsgivere som tang, tempeh, fermentering og krydderier.

Det vigtigste af alt er, at vores kunder/borgere oplever en mæthedsfornemmelse når vi serverer de grønne måltider, det sikre vi ved at inddrage viden om den rigtige ernæringsmæssige sammensætning. Vi glæder os til sammen at kunne løfte låget for nye og forhenværende kursister, samt stille skarpt på jordnær formidling med mere grønt på tallerkenen.

 Praktiske oplysninger samt modulindhold og opbygning

Uddannelsen afholdes over 10 dage inklusiv afsluttende workshop. Den er delt ud over 4 moduler spredt over et halvt år – så du kan passe dit job ved siden af. Uddannelsen er sammensat af en række AMU-kurser samt dage med fuld egenbetaling. På den måde sikrer vi, at du får den nyeste viden med hjem, og at du stifter bekendtskab med de dygtigste fagfolk inden for området.

Uddannelsesforløbet varierer mellem teoretiske og praktiske aktiviteter. Deltagerne får løbende information om lokaler, tidspunkter samt brug af arbejdstøj. På første modul skal kursisterne medbringe arbejdstøj, da undervisningen, ud over at være teoretisk, ligeledes har en praktisk del. Uddannelsen foregår på dansk.

De tre AMU-kurser er:

 • Økologi og bæredygtighed i restaurant – 2 dage (48290)
 • Udvikling af nye retter – 2 dage (48838)
 • Grundlæggende kostberegning – 2 dage (48787)

Alle AMU-kurser afsluttes løbende med en prøve.

Datoer for Moduler

Modul 1

 • 12. oktober 2021 – Hvilken relevans har grøn mad for FN’s 17 Verdensmål samt vores klimaudfordringer vedr. økologisk produktion og det grønt, vi vælger at indkøbe i fremtiden.
 • 13. oktober 2021 – Økologi og bæredygtighed i restaurant (48290)
 • 14. oktober 2021 – Økologi og bæredygtighed i restaurant (48290)

Modul 2

 • 18. januar 2022 – Udvikling af nye retter (48838)
 • 19. januar 2022 – Udvikling af nye retter (48838)

Modul 3

 • 15. februar 2022 – Grundlæggende kostberegning (48787)
 • 16. februar 2022 – Grundlæggende kostberegning (48787)
 • 17. februar 2022 – Procesflow i storproduktion ud fra ernæringsrigtige retter, smag og konsistens kræver viden og forståelse. Vi giver dig den bedste viden ud fra to verdener, når du modtager undervisning fra en diætist og kok.

Modul 4

 • 15. marts 2022 – Kommunikation. Ændringer i virksomheden kræver kommunikation, så målgruppen forstår, hvorfor der skal mindre kød og mere grønt.
 • 16. marts 2022 – Den røde tråd igennem uddannelsen er vigtig, og derfor samler vi hele forløbet med en caseopgave, så du kan gå direkte hjem og kaste dig over det grønne køkken.

Krav, tilmelding og uddannelsesbeviser

Uddannelsen er egnet til fagfolk med kendskab til branchen, gerne med køkkenerfaring, da kursisterne skal anvende deres erfaring gennem læringsforløbet. Uddannelsen er ligeledes relevant for deltagere både med og uden ledelseserfaring.

Prisen for uddannelsen er afhængig af, hvilken uddannelsesmæssig baggrund du har

Har du en faglig erhvervsuddannelse, som eksempelvis kok, cater, konditor eller ernæringsassistent, er prisen for følgende tre AMU-kurser i alt Kr. 756,00. De fire øvrige IDV-dage koster Kr. 6.000,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 6.756,00.

Til disse AMU-kurser kan der søges VEU-godtgørelse.

Har du derimod en mellemlang eller videregående uddannelse som eks. Professionsbachelor, er prisen for de tre AMU-kurser i alt Kr. 4.309,50. samt de fire IDV-dage Kr. 6.000,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 10.309,50.

Efter endt uddannelse modtager du kursusbeviser for de bestående AMU-kurser, og modtager et samlet diplom for Rethink Food-uddannelsen.

Vil du vide mere?
Er du velkommen til at kontakte:
Projekt- og kursuskonsulent Lene Vietz på mobil: 2246 4613 eller på e-mail: lmv@hrs.dk