Rethink Food

– Uddannelsen med fokus på jordnær grøn formidling og håndværk

Nu glæder vi os over, at kunne præsentere den nye uddannelse Rethink Food.

En uddannelse med fokus på grønt mad, optimalt råvareflow og mad til alle munde – alle skal blive mætte.

En god jord med god struktur er optimalt for en økologisk planteproduktion, og derfor skal vi begynde med at lære om, hvordan vi kan bruge vores jord bedst og mest optimalt.

Hvilke afgrøder får vi i fremtiden, og er de lokale proteinkilder fra ærter og bønner en mulighed?

Mennesker er vanedyr, der først griber fat om kødet, men hvorfor ikke se muligheder i andre fødevaregrupper? Grøntsagen skal foldes ud i forskellige teksturer – vi nørder i foodpairing, og tænker på tværs af forskellige andre smagsgivere som tang, ost og fermentering.

Deltagerne får ligeledes indblik i de miljø-, ernæring- og tidsmæssige udfordringer, der kan opstå i forbindelse med omstilling til et mere grønt køkken.

Afslutningsvis får du viden om hvordan de digitale medier kan bruges til at formidle grønt mad til dine brugere.

Man behøver ikke at have Food Coordinator-uddannelsen for at kunne tilmelde sig uddannelsen Rethink Food.

Praktiske oplysninger samt modulindhold og opbygning

Uddannelsen afholdes over 10 dage inklusiv afsluttende workshop, og den er delt ud over 4 moduler spredt over et halvt år – så du kan passe dit job ved siden af. Uddannelsen er sammensat af en række AMU-kurser samt dage med fuld egenbetaling. På den måde sikrer vi, at du får den nyeste viden med hjem, og at du stifter bekendtskab med de dygtigste fagfolk inden for området.

Uddannelsesforløbet varierer mellem teoretiske og praktiske aktiviteter. Kursisterne får løbende information om lokaler, tidspunkter samt brug af arbejdstøj. På første modul skal kursisterne medbringe arbejdstøj, da undervisningen, ud over at være teoretisk, ligeledes har en praktisk del. Uddannelsen foregår på dansk.

Klik på billedet for at læse mere om de forskellige moduler:

Datoer for kurset:

Forår/sommer/efterår 2020
Modul 1: 26.-28. maj
Modul 2: 10.-11. juni
Modul 3: 25.-27. august
Modul 4: 8.-9. september
Se mere og tilmeld her

 

De tre AMU-kurser er:

  • Økologi og bæredygtighed i restaurant (AMU 48290)
  • Udvikling af nye retter (AMU 48838)
  • Grundlæggende kostberegning (AMU 48787)

Alle AMU-kurser afsluttes løbende med en lille prøve.

Krav, tilmelding, pris og uddannelsesbeviser

Uddannelsen er egnet til fagfolk med kendskab til branchen og gerne med køkkenerfaring, da kursisterne skal anvende deres erfaring gennem læringsforløbet. Uddannelsen er ligeledes relevant for deltagere både med og uden ledelseserfaring.

Prisen for uddannelsen er afhængig af, hvilken uddannelsesmæssig baggrund du har

Har du en faglig erhvervsuddannelse, som eksempelvis kok, cater, konditor eller ernæringsassistent, er prisen for følgende tre AMU-kurser i alt Kr. 756,00. De fire øvrige IDV-dage koster Kr. 6.000,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 6.756,00.

Til disse AMU-kurser kan der søges VEU-godtgørelse.

Har du derimod en mellemlang eller videregående uddannelse som eks. Professionsbachelor, er prisen for de tre AMU-kurser i alt Kr. 4.309,50. samt de fire IDV dage Kr. 6.000,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 10.309,50.

Efter endt uddannelse modtager du kursusbeviser for de bestående AMU-kurser, og modtager et samlet diplom for Rethink Food-uddannelsen.

Vil du vide mere?
Du er velkommen til at kontakte:

– Projekt- og kursuskonsulent Lene Vietz på mobil: 2972 5179 eller på e-mail: lmv@hrs.dk

– Projekt- og kursuskonsulent Marie Haahr Jensen på mobil: 2670 8200 eller e-mail: mhj@hrs.dk