Syltning og fermentering af sæsonens råvarer

Du lærer at planlægge og fremstille forskellige typer af syltninger og fermenteringer af sæsonens råvarer, der kan anvendes som gastronomisk supplement og raffinement i nye og klassiske retter.

Målgruppe:
Kurset retter sig mod medarbejdere, der er beskæftiget med madfremstilling i restaurationer, caféer, kantiner og lignende.

Mål:
Deltageren kan anvende viden om fermentering og syltning til:
– At udvikle og fremstille chutneys, kraut, pickles, olier og drikke af sæsonens råvarer.
– At udnytte overskud fra madtilberedningen til at producere forråd og mindske madspild.
– At udvikle og forfine gastronomisk velsmag i nye og klassiske retter ved tilsætning af syltede og fermenterede produkter.
– At efterleve specifikke hygiejneregler gældende for området.

Varighed:
3 dage

Bedømmelse:
Hotel- og Restaurantskolen udsteder et AMU-bevis ved tilfredsstillende gennemførelse af kurset.

Pris
Deltagerbetaling: Kr. 378,00
(AMU-målgruppe: ufaglærte samt faglærte til og med erhvervsuddannelsesniveau) Der kan søges VEU-godtgørelse for de dage man aktivt deltager i kurset.
Fuld pris: Kr. 2.039,75
(UDEN for AMU-målgruppe: alle med en højere uddannelse f.eks. pædagog) Der kan IKKE søges VEU-godtgørelse på grund af den højere uddannelse.