Undervisere på vores gourmetkursus

Vi har samlet en række undervisere, der hver især bidrager med ekspertviden til de forskellige emner

Michael Museth - slagter og kok

Michael Museth er en kendt kødfaglig skikkelse, der har arbejdet som kok og slagter i over 30 år. Han er indehaver af Folkets Madhus, som han stiftede i 2013. I 2016 skabte han det internationale netværk af slagtere, Butchers Manifesto. 

Racer, kødkvalitet, bæredygtighed, udskæringer, forædling, rutine og brugen hele dyr er fokuspunkter for Michael Museth.

Du møder Michael på modulet 'Oksen og grisen', hvor vi blandt andet laver charcuteri, braiserer kød, eksperimentere med sous vide og hopper ud i udfordringer som at lave en god Beef Wellington.

Michael Museth underviser på Hotel- og Restaurantskolen. Her er han ved at lave charcuteri.
Gæstelærer på Hotel- og Restaurantskolen Ronnie Holmen

Ronnie Holmen - konditor og underviser

Ronnie er en ægte topkonditor med mere end 17 års erfaring. Han blev udlært på Conditori La Glace og har siden arbejdet på nogle af Danmarks bedste restauranter som fx Henne Kirkeby Kro og Marchal. Han er derudover produktudvikler og titelbærer i nationale og internationale konkurrencer. 

På kurset underviser Ronnie i modulet 'Det søde køkken'. Her bliver du ferm til chokoladetemperering, kager og mousser, og du får lov til at slippe din kreative side løs, når du finder på dine egne kager og desserter.

Inger Kjærgaard - kok og madformidler

Inger har en stor kærlighed til det grønne køkken, råvareudnyttelse, æstetik, og så er hun knivskarp på smagskombinationer. Hun er uddannet kok fra Søllerød Kro, og hun har været Køkkenchef på Hotel Hesselet og Moltkes Palæ. 

De sidste fem år har hun primært arbejdet som eventleder, køkkenchef, opskriftudvikler og underviser for Arla, Frugtformidlingen, Årstiderne og Landbrug & Fødevarer.

Du møder Inger på modulerne om 'Fermentering og det grønne køkken' og 'Det grønne hovedmåltid'. 

Gæstelærer på Hotel- og Restaurantskolen Jesper Hansen

Jesper Hansen - kok og fiskeinspirator

Jesper er kok, fiskehandler og medstifter af Fiskerikajen. Hans speciale er bæredygtigt, kystnært fiskeri, og han er ophavsmand til det nye statslige mærke, Naturskånsomt. Jesper er selv uddannet fra Hotel- og Restaurantskolen og har arbejdet som kok i 10 år på blandt andre Søllerød Kro og Herman i Tivoli. 

Jesper tager dig med under vandet på modulet 'Flå en fladfisk, skær en rundfisk og damp en pighvar'. Fokus er især på kvalitet, friskhed, arter og lokal fangst efter sæson.

Martin Petersen, kok og underviser

Skolens købmand og fermenteringsekspert. Martins kokkekarriere har taget ham forbi flere restauranter i ind- og udland. Det er fx Auberge de Tourrettes i Frankrig, Umami og Formel B. Som købmand er han ophavsmand til Omegn i Torvehallerne, der sørger for danske lokale økovarer af høj kvalitet.

Martin startede en bølge af fermentering på Hotel -og Restaurantskolen ved at oprette skolens eget fermenteringslaboratorie. Inden for fermentering nærer han en stor kærlighed for den japanske superskimmel koji, der er central for klassiske umamai-bomber som miso og soya.

Du møder Martin i modulet 'Fermentering og det grønne køkken', hvor han underholder med stor viden og guider din madlavning.

Projektleder for Kursus og Projekter på Hotel- og Restaurantskolen Lene Mølhøj Vietz uniform

Lene Vietz - Idémager og underviser

Lene er uddannet kok fra Hotel Knudsens Gaard og udlært konditor fra Kransekagehuset. Hun har arbejdet flere steder i udlandet og på Michelin-restauranten Kommandanten og er derudover professionsbachelor i Human Ernæring. Hun har i de sidste 10 år arbejdet i kursusafdelingen på Hotel-og Restaurantskolen med projekter, kurser og konsulentopgaver.

Lene er en gennemgående figur og projektleder på kurset, som du møder til de fleste af modulerne. 

Thomas Stig Jørgensen - kok, tjener og underviser

Thomas er uddannet kok fra Restaurant Søstjernen i Rågeleje og tjener fra Bregnerød Kro. Han har en stor passion for det gamle håndværksfag og holder et skarpt fokus på, at dine grundteknikker er i orden. Samtidigt er han afvikler på Bocuse d'Or, Årets ret og Young Chef.

Derudover har Thomas mange års undervisningserfaring fra kursusafdelingen på Hotel-og Restaurantskolen.

På vores gourmetkursus møder du Thomas, når du tilbereder fugle og alt godt fra havet. Han er også ved din side, når du nørder og øver teknikker i køkkenet.

Underviser Thomas Stig Jørgensen.
EUD Faglærer og Konkurrencetræner for Gastronom - Grundforløb 2 på Hotel- og Restaurantskolen Michael Løve Blisby

Michael Løve Blisby - kok og underviser

Slagtergerningen og det klassiske franske køkken er nogle af Michaels største fokuspunkter. Michael er udlært kok fra Slotskroen og har efterfølgende arbejdet på diverse københavnske og nordsjællandske restauranter.

Michael er altid fokuseret på kvalitetsrige råvarer, såvel kød som fisk og grønt. Slagtergeringen står Michael ekstra nært, da dyrevelfærd og økologi altid har været en mærkesag for ham. 

Du møder Michael i modulet 'Oksen og grisen', hvor han sammen med sin navnebror Museth giver dig redskaberne til at udfolde dine evner med kød og charcuteri. 

 

Lene Mølhøj Vietz uniform

Spørgsmål til kurset?

Projektleder

Lene Mølhøj Vietz

Tilmelding til Gourmetuddannelsen

Personlige oplysninger
Adresse
Kontaktinfo
Hvordan betales der
Tilskud

Nyttig viden

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.