En række af glas med rødvin og hvidvin.

Sommelier­­ Niveau 1 &2

Tag hele sommelieruddannelsens niveau 1 og 2 som weekendkurser

Sommelier Niveau 1 og 2

Vinakademiets sommelieruddannelse henvender sig til alle med behov for opdateret og omfattende viden om vin og andre drikkevarer.

Det er for dig, der søger en seriøs og omfattende vinuddannelse og som giver dig eksamenspapir på din viden.

Du får alle de kundskaber om vin og andre drikkevarer, du kan ønske dig, samt stor erfaring i vinanalyse og beskrivelse. Alt sammen i en afslappet atmosfære og med vores eget undervisningsmateriale.

Vinakademiet er den danske afdeling af det svenske firma Vinkällan, som har mere end 20 års erfaring med sommelieruddannelser og i dag er den største af sin slags i Norden.

Læs mere om uddannelsen her.

Læs mere om tilmelding og betalingsbetingelser på https://vinakademiet.dk/tilmelding/ og nedenfor.

Kom i gang

Startdato
29-10-2022
Slutdato
15-04-2023
Varighed
21 dage
Pris
41.750 kr.

Praktisk info

  • Undervisningen er tilrettelagt som heldagsundervisning på 21 forskellige kursusdage, der alle ligger i weekenden.
  • Dagene begynder hver gang kl. 09.30 og slutter ca. kl. 17.
  • Al undervisning og kursusmateriale er på dansk.

Det lærer du - og får bevis på

Den samlede, eksamensgivende uddannelse består af to niveauer og giver dig en bred viden om vinens verden.

Niveau 1 (8 undervisningsdage)

  • Basisviden om verdens vigtigste vinområder, druesorter, vintyper og -stilarter
  • Hvordan bedømmer og beskriver man vin?
  • Samspillet mellem mad og vin og de grundlæggende grundsmage
  • Basisviden om de vigtigste typer spiritus

Niveau 2 (13 undervisningsdage)

  • Dybdegående undervisning i de enkelte vinlande, -områder og typer
  • Øl
  • Vinfremstilling
  • Vindefekter
  • Udformning af vinmenuer
  • Sommelierens rolle på en restaurant

Datoer

Efterår 2022 - forår 2023

29. oktober
30. oktober
12. november
13. november
26. november
27. november
10. december
11. december
7. januar
8. januar
21. januar
22. januar
4. februar
5. februar
25. februar
26. februar
11. marts
12. marts
25. marts
26. marts
15. april

Betaling

  • Prisen er 41.750 kr.

  • Prisen omfatter al undervisning og al undervisningsmateriale samt for- og eftermiddagskaffe, frokost, kage og alle vine, som smages.

  • Betalingen opdeles i tre rater 7/10, 1/11 og 1/12.

  • Afmelding senere end 3 uger før kursusstart er ikke mulig og hele kursusafgiften debiteres.
  • Afmelding skal se skriftligt på e-mail til chl@hrs.dk 
  • Der oprettes kun hold ved tilstrækkelig tilmeldte.

Økonomisk støtte

Kompetenceuddannelsesfonden

Virksomheder har mulighed for at søge tilskud til ansattes selvvalgte kurser og uddannelser i de nye kompetencefonde. Det er virksomheden, der søger om tilskuddet.

Tilskuddet, der gives, er pr. 1. maj 2010 på 140 kr. i timen og gives som løntilskud.

På niveau 1 vil det maksimale tilskud være 8 dage x 7,4 timer x 140 kr. = 8288 kr.

Der kan både søges om tilskud til afholdte kurser og reserveres midler til planlagte kurser. Reservationen kan ske op til tre måneder før. Reservationen skal bekræftes senest 14 dage efter slutdato. Der søges for hvert enkelt niveau, hvor der angives start- og slutdato.

Der kan søges tilskud til sommelieruddannelsen, hvis man indbetaler til Hotel- Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond.

Medarbejderen, der søges for, skal have været ansat i virksomheden i ni måneder.

Ansøgningsskema og nærmere information kan findes på kompetenceuddannelsesfonden.

Dansk Fødevareakademi

Små- og mellemstore fødevarevirksomheder i Danmark har mulighed for at søge tilskud til kompetenceløft gennem relevante tilskudsprogrammer. Hvis du vil vide mere om mulighederne, og have hjælp til at søge, kan du kontakte Dansk Fødevareakademi – det er gratis og uforpligtende.

 

 

 

Spørgsmål?

For faglige spørgsmål og information om uddannelsens indhold og organisering kontakt Thomas Ilkjær: info@vinakademiet.dk eller på tlf. 6146 7401.

For spørgsmål om tilmelding/betaling og øvrige administrative spørgsmål kontakt Connie H. Lyholmer på Hotel- og Restaurantskolen:  chl@hrs.dk eller på tlf. 33 86 22 36.

Læs mere på www.vinakademiet.dk

Uddannelsen er et samarbejde mellem Hotel- og Restaurantskolen i København og Vinkällan, et svensk firma med tyve års erfaring i sommelieruddannelser i Stockholm, Göteborg, Linköping og Helsingborg.

Connie Lyholmer

Spørgsmål til kurset? Kontakt mig gerne.

Kursusadministrator

Connie H. Lyholmer

Tilmeld dig Sommelier niveau 1 & 2 (weekend)

Personlige oplysninger
Adresse
Virksomhed betaler

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.