Tjenerelever skænker drinks og cocktails til tjenerevent på Hotel- og Restaurantskolen

Det skal være nemmere at være LGBT+ elev

Hotel- og Restaurantskolen har skrevet under på en aftale med netværket Erhvervsuddannelseselever imod Fordomme, Eif.

16. juni 2021

Det skal være nemmere at være LGBT+ elev

Det forpligter os til at arbejde på at blive en mere inkluderende skole.


Da Noah Madsen begyndte på sit gastronom-grundforløb i 2019 følte han ikke, at der var plads til sådan én som ham blandt de andre elever: En transkønnet homoseksuel, midt i hormonbehandling og ansøgning om kønsskifteoperation.

"Heldigvis havde jeg en god kontaktlærer, som var sød til at snakke med mig om det, og da vi afsluttede grundforløbet på den Gyldenblonde (bodega, red.), var alt jo godt, og mange talte afslappet med mig om det. Men man går nogle gange og føler, at det er værre, end det måske er. Uanset at jeg ikke har oplevet diskrimination her på skolen, vil jeg gerne udfordre måden, vi snakker til og om hinanden, både på skolen og i branchen og særligt i forhold til kønsidentitet og seksualitet", fortæller Noah, der siden har fundet en god og inkluderende læreplads.


Hotel- og Restaurantskolens direktør, Anne-Birgitte Agger, underskriver aftalen ved siden af Noah.

For et halvt år siden meldte han sig ind i netværket Erhvervsuddannelseselever imod Fordomme – et fællesskab for EUD-elever på tværs af landet, som kæmper for at gøre op med de fordomme, man kan møde som LGBT+ person i faget og på sin skole.

Og sammen med tovholder Oscar Tulloch fra EiF fik han i dag direktør på skolen, Anne-Birgitte Aggers underskrift på en aftale, der skal føre til en mere inkluderende skole.

"Vi vil gerne vise os frem og sige: Vi er her også på erhvervsuddannelserne, hvor LGBT+ trivsel ikke er noget, der bliver talt om", siger Oscar.


Aftalen om en mere inkluderende skole har seks fokuspunkter.

På Hotel- og Restaurantskolen har netværket mødt meget åbne døre.

"Når der er unge mennesker, der kommer med et godt ærinde og træder på en øm tå, her og i samfundet, så skriver vi selvfølgelig under på aftalen. Den passer så i øvrigt godt ind i vores dagsorden, hvor vi arbejder på at skabe en kultur og et miljø uden sexisme og krænkelser i forhold til seksualitet eller kønsidentitet", siger Anne-Birgitte Agger, som anerkender elevernes mod til at stille sig frem med en meget personlig sag.

Allerede nu har skolen indarbejdet flere af aftalens seks aftalepunkter. Blandt andet i den årlige elevtilfredshedsundersøgelse og den sexismeundersøgelse, som skolen har foretaget blandt eleverne i de sidste par år. På samme måde bliver der arbejdet på at inkludere LGBT+ i undervisningen om sundhed og seksualitet på grundforløb 1. Vores tekster om sexisme mm på hjemmesiden er revideret. Og der kommer snart et regnbuebanner op, som skal markere støtten til sagen under den kommende Worldpride i august og på andre tider af året.

De seks aftalepunkter:

Læs mere om Eif

Læs flere nyheder

Få nyt direkte i din indbakke