Hotel- og Restaurantskolen

Vidnesbyrd om krænkelser

For at skabe en ny skolekultur uden sexistisk og krænkende adfærd samler vi nu vidnesbyrd ind fra elever og medarbejdere.

19. april 2021

Vi indsamler vidnesbyrd om krænkelser

Det gør vi for at belyse, hvad krænkende adfærd er. Du kan bidrage ved at give os din historie.


På skolen vil vi skabe en kultur, der gør op med krænkende adfærd. Derfor har vi lavet nye retningslinjer om, at vi ikke accepterer chikane eller krænkende adfærd, uanset om den er rettet imod køn, religion, etnicitet, politisk overbevisning, seksualitet, alder, handikap eller andet.

Vi har  undersøgt omfanget af krænkelser blandt både elever og medarbejdere. Og vi har for nylig ansat et elevombud, som blandt andet skal hjælpe elever, hvis de bliver krænket.

I forbindelse med initiativerne har både elever og medarbejdere spurgt, hvad chikane og krænkelser er. Er det et overfald, et klap i røven, lumre kommentarer, en sexistisk joke?

Sexchikane defineres som en enhver form for uønsket verbal, ikke-verbal eller fysisk adfærd med seksuelle undertoner, som har til formål at krænke personens værdighed. Men en ting er definitioner. Noget andet er oplevelser.

Vidnesbyrd indsamles

Derfor efterlyser vi nu vidnesbyrd fra alle, elever som medarbejdere, der har oplevet sexistisk, krænkende eller grænseoverskridende adfærd på skolen og/eller i praktiktiden. 

Vi tror på, at disse vidnesbyrd (gerne anonyme) kan være med til at konkretisere begreberne og bidrage til en konstruktiv dialog, som i sidste ende vil mindske problemet og skabe en skole, som er til gavn for alle.

Vi vil bruge vidnesbyrdene på forskellig vis. I første omgang tænker vi, at både elever og medarbejdere skal kunne læse eller lytte til vidnesbyrdene fysisk på skolen eller i en eller anden digital form.

Det er ikke umiddelbart tanken at dele dem på sociale medier.

Indsamlingen er anonym og vil ikke referere til enkeltpersoner eller virksomheder offentligt.

Du kan deltage sådan:

  1. Del din historie: Du kan trygt dele dit vidnesbyrd ved at sende din historie, dit navn og evt. funktion (elev/medarbejder) til kommunikationschef Marianne Søndergaard på mas@hrs.dk. Navngiv mailen ”vidnesbyrd”

Din henvendelse vil blive behandlet fortroligt, og vælger vi at bruge dit vidnesbyrd i en eller anden form for publikation (analog eller digitalt), vil du blive anonymiseret.

  1. Du kan også vælge at skrive din historie ned på papir og lægge det i postkassen, som hænger på den sorte tavle foran vores afdelingskontor foran B243.

Hvis du har brug for mere end at fortælle din historie, kan du som elev se vores procedurer for krænkende adfærd. Hvis du er medarbejder kan du gå til HR.

Læs flere nyheder

Få nyt direkte i din indbakke