Klassisk islandsk fiske gratin (plokkefiskur)

Klassisk Islandsk Fiske Gratin (Plokkfiskur)

Hovedret
1 time
4 pers
1 time
4 pers

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 600 g Kutling (uden skin)
  • 400 g Kartofler
  • ½ stk. Broccoli, i små buketter
  • 60 g Smør
  • 1 stk. Løg (mellem stort)
  • 2 stk. Forårsløg
  • ¾ dl Mel
  • 4 dl Mælk
  • 1 dl Fiskefond
  • 1 tsk. Karry
  • Salt og peber
  • Revet ost
  • Urter
  • Rugbrød, smør

 

Sådan gør du

Kog kartofler, fjern skræl og skær i bitesize-stykker (1x1 cm).

Skær også fisk i bitesize-stykker (1x1 cm). Kog vandet op i mellemstor gryde.
Sluk varmen og tilsæt fisk i ca. 5-6 min. afhængigt af størrelse, den skal ikke være kogt igennem.

Blancher broccolibuketter i saltet vand. Smelt smør i gryde og sauter løg sammen til den er glasklar.

Tilsæt hvedemel og rør til den er glat. Tilsæt mælk og fond. Smag til med karry, salt og peber.

Når sovsen har nået ønsket konsistens, vendes den sammen med kartofler, fisk og broccoli og hældes i et ovnfast fad eller mindre forme.

Top med revet ost og bag på 200° til osten er gylden, ca. 10-15 min.