Praktik i udlandet kan give ny inspiration

Et praktikophold i udlandet er en god investering for både elev og arbejdsgiver. Det mener de i hvert fald på Kurhotel Skodsborg, hvor de netop har sendt deres første PIU-elev til Sydamerika.

Johnny Jakobsen arbejder til daglig i køkkenet på Kurhotel Skodsborg.

Når han ikke lige er på skoleophold på Hotel- og Restaurantskolen, kan man normalt finde Johnny Jakobsen i køkkenet på Kurhotel Skodsborg, hvor han er i lære som kok. Men de næste fem uger skifter han adressen på Skodsborg Strandvej ud med restauranten El Papagayo i Córdoba, Argentina. Her skal han hente inspiration og nye ideer – i hvert fald hvis det står til hans arbejdsgiver.

– Det er selvfølgelig en kanon oplevelse for Johnny, og en mulighed for at han kan se noget nyt og udvikle sig både personligt og fagligt. Men vi håber også at han kommer hjem med ny inspiration, som vi kan bruge her på hotellet, siger HR partner Mette Løfquist.

Kurhotel Skodsborg har ikke tidligere sendt elever til udlandet, men de var ikke i tvivl, da Johnny fik tilbuddet.

– Vi har ikke haft svært ved at sige ja. Vi skulle selvfølgelig lige kigge på, hvad det kommer til at koste, men min første tanke var da, at det var en kæmpe mulighed både for Johnny og for os. Vi vil gerne være endnu mere internationale, og samtidig vil vi gerne give medarbejderne mulighed for at udvikle sig. Jo mere vi motiverer dem, des mere giver de også tilbage, fortæller Mette Løvquist.

Souschef Kasper Christensen er heller ikke bekymret over at skulle undvære Johnny i fem uger:

– Vi er et stort team, så det kan sagtens lade sig gøre. Jeg synes man skal gribe chancen for at få åbnet sin horisont, også i forhold til andre måder at gøre tingene på. Og vi er meget åbne overfor nye ideer eller nye retter, som Johnny forhåbentlig tager med hjem.

Følg Johnnys oplevelser i Argentina på Hotel- og Restaurantskolens instagramprofil

PIU (Praktik i udlandet) er en ordning, som gør det muligt for elever på erhvervsuddannelser at tage dele eller hele deres praktik i udlandet. Eleven kan enten blive ansat direkte af en udenlandsk virksomhed, eller blive udsendt af den virksomhed, eleven har en uddannelsesaftale med i Danmark. Det er muligt at få økonomisk støtte fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) til dækning af diverse udgifter i forbindelse med opholdet. Læs mere om praktik i udlandet på skolens hjemmeside.