Skolepraktikelever laver de vildeste flA�skestegssandwiches

Hver dag serverer skolepraktikelever fra Hotel- og Restaurantskolen mad for Incos sultne kunder. Den tA�tte kontakt med kunderne fA?r eleverne til at vokse fagligt og giver et kA�rkomment afbrA�k fra hverdagen pA? skolen.

Der er travlhed i det lille kA?kken i Incos cafA� i KA?dbyen. Frokostserveringen skal til at starte og der er allerede mange kunder i butikken. Bag disken stA?r fire af Hotel- og Restaurantskolens skolepraktikelever, som under kyndig vejledning af instruktA?rer Peter MA?inichen og Johnni Andersen stA?r for den daglige drift af cafA�en. Ud over frokost serverer eleverne ogsA? morgenmad, og stA?r for alt fra indkA?b og produktion til servering og opvask.

– Det er et mindre lA�ringsrum end pA? skolen, og der sker noget oppe i hovederne pA? dem, nA?r de kommer ind i Inco. De opfatter det som en rigtig forretning, siger Christina Thomsen, som har det daglige ansvar for skolepraktikeleverne.

Eleverne roterer lA?bende, sA? flest muligt fA?r prA?vet at stA? i cafA�en, men tjansen i Inco er ikke noget, man kommer sovende til. Kun elever, som er mA?destabile og engagerede, bliver valgt, for det er vigtigt at de er smilende og imA?dekommende, nA?r de mA?der kunderne. HA?bet er, at restauratA?rerne fA?r lyst til ogsA? at putte en skolepraktikelev i kurven, nA?r de alligevel kA?ber ind i Inco.

skolepraktikelever Inco cafA�
Peter MA?inichen giver instrukser om, hvordan dagens varme ret skal anrettes.

A�bent kA?kken giver god kundekontakt

Sebastian Bagge Chang har vA�ret i Inco cafA�en i tre uger. Han kan godt lide at komme lidt vA�k fra miljA?et pA? skolen.

– Det er fedt at vA�re herinde. Vi handler selv rA?varer hver morgen, sA? man kan vA�re mere kreativ i sin madlavning, fortA�ller han.

KA?kkenet i cafA�en er A?bent, sA? kunderne kan fA?lge med i arbejdet, men det generer ikke Sebastian Bagge Chang:

– Jeg kan godt lide den kontakt, man har med kunderne i et A?bent kA?kken. De kan se, at vi rent faktisk laver maden fra bunden og ikke bare varmer noget op.

Noget tyder pA?, at kunderne ogsA? kan lide det. Der er ofte udsolgt til frokost, og mange af kunderne er hyppige gengangere. Og mens man alligevel venter pA? sin bestilling, kan man jo bruge tiden pA? at rose eleverne, som denne begejstrede gA�st:

– Den der sandwich med flA�skesteg, I lavede i gA?r a�� det var det vildeste!

skolepraktikelever Inco cafA�
Eleverne serverer omkring 100 kuverter til frokost, sA? der skal arbejdes hurtigt i det lille kA?kken.