Mød to ernæringsassistentelever

Natthida Phuangmalai, 23 år:

Hvorfor har du valgt uddannelsen som ernæringsassistent?

Jeg brænder for at lave mad, men jeg vil gerne have et liv ved siden af arbejdet. Som ernæringsassistent har man gode arbejdstider, og så kan jeg godt lide at uddannelsen har så meget fokus på sundhed og næringsberegning.

Har du et godt råd til andre, som overvejer ernæringsassistentuddannelsen?

Det er en uddannelse, alle kan tage, også selvom man ikke er så god til teori. Vi hjælper hinanden. Men man skal ville det, for det er også hårdt arbejde. Så det er vigtigt at man er entusiastisk omkring uddannelsen.

Hvad vil du gerne lave i fremtiden?

Jeg drømmer om at åbne min egen take-away bistro med biodynamisk og sund mad.

 

Kevin Christensen, 23 år:

Hvorfor har du valgt uddannelsen som ernæringsassistent?

Jeg så den mad, min morfar fik på hospitalet, og det var ikke særligt lækkert. Siden kom jeg i køkkenet på et plejehjem, hvor de laver alt fra bunden, og det ville jeg gerne være en del af.

Hvad har overrasket dig mest ved uddannelsen?

Jeg fik at vide, at det er en kvindeuddannelse, og der er selvfølgelig også mange kvinder. Men mændene begynder at komme mere på banen og det er fedt. Det er godt at udfordre de gamle kogekoner lidt.

 Hvad er det bedste ved at gå på Hotel- og Restaurantskolen?

Det er den bedste skole, jeg har været på. Der er tæt kontakt mellem lærere og elever, og det giver tryghed. Lærerne er gode til at hjælpe, hvis man har problemer. Man bliver glad af at være her. Hvis jeg skulle tage en anden uddannelse, ville jeg vælge Hotel- og Restaurantskolen igen.