Det Naturvidenskabelige Gymnasium (htx)

Det Naturvidenskabelige Gymnasium er en 3-årig gymnasial uddannelse i Valby (i det sydvestlige København) med fokus på det naturvidenskabelige område. Se en kort video om vores htx-uddannelse her:

Studieretninger med mange fag på A-niveau

Vores htx gymnasium i Valby, Det Naturvidenskabelige Gymnasium, har fokus på dine muligheder for videreuddannelse inden for det naturvidenskabelige område. Som student fra et naturvidenskabeligt og teknisk gymnasium er du godt klædt på til dit videre studie- og karriereforløb og det naturvidenskabelige, kreative og tekniske fokus giver en solid og grundlæggende faglighed, hvor arbejdsformen styrker evnen til at kombinere teori og praksis. Du lærer at tænkte kritisk og arbejde selvstændigt.

På Det Naturvidenskabelige Gymnasium får du mange fag på A-niveau og med Matematik A på flere studieretninger giver det dig de bedste forudsætninger for at søge ind på naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser efterfølgende.

En studentereksamen fra et htx-gymnasium tager tre år og er en studieforberedende og almendannende gymnasial uddannelse, hvor du lærer om teknologiske, naturvidenskabelige og samfunds­videnskabelige forhold.

Se studieretninger med start i august 2017 her

       Se studieretninger med start i august 2018 her

Obligatoriske og valgfrie fag

Htx-uddannelsen består af obligatoriske fag og 1 – 3 valgfag, som du vælger ud fra dine interesser og fremtidsplaner. Du får fag, som du kender fra folkeskolen, fx matematik, fysik, dansk og engelsk, og du får nye, spændende fag som fx teknologi, innovation og design.

Hvad siger eleverne selv om at gå på gymnasiet?

Hvis du er nysgerrig på elevernes egne ord om vores htx gymnasium, så se 1.g’ernes video om, hvordan de oplever det at starte i gymnasie her.

Vil du vide mere om vores regler, og hvilke krav, vi stiller til dig, så læs studiereglementet for DNG.

Du har også mulighed for at besøge DNG til orienteringsdage eller fx. komme i brobygning eller blive introduktionselev