HTX Gastro Science

HTX Gastro Science lukker – EUX fortsætter

Det er ikke længere muligt at tage en HTX på Hotel- og Restaurantskolen.

Hvis du er interesseret i at gå på skolen og få en studenterhue – samtidig med at du bliver udlært – kan du tage en EUX.

Læs mere om EUX og find den specialisering, der interesserer dig. 

Et lille gymnasium med store ambitioner

Du kan vælge et stort HTX Gymnasium. Men du kan også vælge noget helt andet. En skole, hvor du ikke forsvinder i mængden, og lærerne har øje for både dit potentiale og din person. Hvor du kan dyrke din passion og dele den med andre.

På Hotel- og Restaurantskolen tilbyder vi en HTX med små årgange og fokus på dig, der kan noget og vil arbejde igennem.

Vores omdrejningspunkt er gastro + science, og i undervisningen handler det om at undersøge, eksperimentere og bruge alle dine sanser. Ikke kun fordi det er sjovere, men fordi du lærer mere, husker mere og bliver bedre til at se nye sammenhænge.

Det sociale og faglige hænger sammen

På skolen har vi fx fester og fredagsbar ligesom alle andre. Men vi brygger også øl og fremstiller vin. Vi smager det, analyserer det og lærer af det. Vi undersøger problemer ude i virkeligheden, og sætter os for at løse dem, sammen.

Vi laver research, brainstormer og udvikler prototyper på ting for at se, om de kan skabe reel værdi i vores samfund. Fx om insekthoteller kan øge biodiversiteten, og om vertikale byhaver kan blive et alternativ i fødevaresystemet.

Du kan gøre en forskel i fremtiden

HTX Gastro Science er uddannelsen, du skal vælge, fordi du elsker teknik og de naturvidenskabelige fag, men også at bruge dig selv, din kreativitet og dine sanser i tæt samarbejde med andre.

Det er vejen du skal gå, hvis du vil gøre en forskel i fællesskab – fx som ingeniør, læge eller bioanalytiker, eller hvis du har en iværksætter i maven og brænder for folkesundhed, bæredygtighed og innovation.

Du bliver en del af et sammentømret lærer-elev-team på en stor skole med mange ressourcer og faciliteter – og det er et plus. For det handler om dig, og det vi kan opnå sammen, i en verden der er større.

Vigtige fag

På HTX Gastro Science består vores studieretninger af to studieretninger af fag som Matematik A, Teknologi A, Bioteknologi A og Samfundsfag B.

Vores htx er en studieforberedende og almendannende gymnasial uddannelse, hvor du lærer om teknologiske, naturvidenskabelige og samfunds­videnskabelige forhold.

Obligatoriske og valgfrie fag

Htx-uddannelsen består af obligatoriske fag og 1-3 valgfag, som du vælger ud fra dine interesser og fremtidsplaner.

Du får fag, som du kender fra folkeskolen, fx Matematik, Fysik, Dansk og Engelsk, og du får nye, spændende fag som fx Teknologi, Innovation og Design.

Læs meget mere om studieområdet og de fag, vi tilbyder.

Tryghed, tætte relationer og samarbejde

Det er altafgørende for os, at vores elever trives – fagligt, socialt og personligt. Da vi er et lille gymnasium, får du stærke relationer til både lærere og andre elever.

Vi lægger stor vægt på, at ingen bliver ladt i stikken – hverken fagligt eller socialt.

Mød vores elev Solveig

Solveig Katarina går i 2.g på HTX Gastro Science, og for hende er det især de sociale relationer, skolens mangfoldighed og det faglige niveau, der er det helt særlige:

– Der er et godt sammenhold mellem eleverne, og vi spiser sammen hver dag og laver også ting i vores fritid.

– Det faglige niveau er rigtig godt, og vi går for eksempel helt ned i dybden og kigger på, hvad det egentlig er, mad består af. Og så sørger lærerne for, at ingen bliver ladt i stikken fagligt.

– Og så er det en skole med vildt mange forskellige elever, der kommer fra alle mulige steder!

 

Unikke omgivelser med tværfaglighed

Der er masser af liv på skolen, da vi har en lang række uddannelser udover htx.

Du vil opleve at læse side om side med kommende kokke, tjenere og receptionister.

Vi har vores helt egen elevdrevne og økologimærkede restaurant, hvor du dagligt kan sætte tænderne i lækre og sunde menuer, som vores kokkeelever laver.

 
 

Information og tilmelding

Har du spørgsmål til HTX Gastro Science kan du sende en mail til Jannie Kjær-Madsen på jk@hrs.dk

Læs om adgangskravene på HTX Gastro Science her.

Du har også mulighed for at besøge os til orienteringsdage eller fx komme i brobygning eller blive introduktionselev

På Adgangskortet på UddannelsesGuiden kan du få et overblik over, hvilke videregående uddannelser du kan fortsætte på efter HTX Gastro Science.

Se vores seneste virtuelle infoevent for HTX Gastro Science