Studieophold og studieture

Studieophold i 3.g – Faglighed med udsyn

Studentereksamen er rettet mod dig, der vil læse videre bagefter. I den forbindelse tænker du måske på at læse et semester i udlandet – det er i hvert fald noget, som vi kun kan opfordre til. Det skaber godt udsyn og indblik i andre måder at studere og anvende sin faglighed på.

Derfor arbejder vi på HTX Gastro Science også med internationale perspektiver. Du vil således i 3.g komme på et to ugers studieophold i en by i Europa, hvor du bor, går i skole og arbejder med faglige projekter i tråd med din studieretning.

HTX Gastro Science hører til på Hotel- og Restaurantskolen, som har et stort netværk af samarbejdsskoler i verden. En lang række af dem udbyder også uddannelser, der minder om vores gymnasium. På studieopholdet kommer du til at følge et forløb med elever fra lignende udenlandskeuddannelser, og du prøver også selv at have en hverdag på 14 dage knyttet til én af skolerne i udlandet. Nogle af dine egne lærere vil naturligvis tage med, men de vil holde sig i baggrunden. Formålet med opholdet er netop, at du får rammernetil at styrke din selvstændighed og evne til at begå dig i et andet land i forbindelse med et studie.

Opholdet bliver omdrejningspunktet for det faglige projekt, som du måske kan anvende som perspektivering i din SRP (den store opgave ved jul i 3.g) og heltsikkert kan inddrage i din obligatoriske SO-eksamen i afslutningen af 3.g. Hvor du selv skal hen, afhænger af studieretning, men for alle ophold gælder, at de går til relevante destinationer i Europa alt efter fag.

3.xy på studietur i Barcelona

I oktober måned 2017 var 3.xy fra gymnasiet på studietur i Barcelona i 10 dage. Det overordnede formål med turen var at udføre en opgave, som eleverne fik præsenteret ugen før afgang. Denne lød på at undersøge turismen i Barcelona. Eleverne skulle selv arbejde videre med problemstillingen samt udføre deres egne undersøgelser i løbet af selve studieopholdet. De var både i Park Guell og dele spørgeskemaer ud blandt turisterne i området og ude at observere byen generelt. Når de ikke arbejdede på deres opgave, fik de også rig mulighed for at komme ud at opleve byen og kulturen; de var f.eks. både ude at opleve større turistattraktioner såsom La Sagrada Familia og Tibidabo samt mere særegne oplevelser såsom Cosmo Caixa, The Gaudi Experience og virksomhedsbesøg hos SEAT og Freixenet. Da studieopholdet var ovre kunne eleverne vende sammen hjemad med både lærerige oplevelser og gode minder i bagagen.

Praktisk info

Prisen for studieopholdet er kr. 6.000,-, som opkræves løbende fra foråret i 1.g i en række rater.