Brobygning og intro

Har du lyst til at prøve kræfter med livet i hotel- og restaurantbranchen? Vil du gerne tilberede mad sammen med din klasse og være tjener for en dag? Så er Hotel- og Restaurantskolens introduktionskursus eller brobygning noget for dig.

Her på siden kan du læse om brobygning for folkeskoleelever.
Læs mere om brobygning på HTX eller EUX.

Intro på Hotel- og Restaurantskolen

På Hotel- og Restaurantskolen tilbyder vi intro for både 8. og 9. klasser, hvor vi bl.a. giver et sjovt indblik i, hvordan det bl.a. er at gå her på skolen. Kurset løber over 2-3 dage, og du vil komme til at arbejde med:

  • Madlavning: I går i køkkenet og tilbereder både forskellige forretter, hovedretter og desserter
  • Anretning og servering: Lær mere om, hvordan man præsenterer sin mad flot og give gæsten en god oplevelse
  • Ernæring og hygiejne – hvad er sund mad for forskellige mennesker? Og hvad skal man vide om rengøring, temperaturer og håndtering af madvarer i køkkenet for at sikre god hygiejne?

Brobygning på Hotel- og Restaurantskolen

Brobygning er for dig, som går i 9. eller 10. klasse og har lyst til at smage på nogle af dé arbejdsopgaver, der findes i hotel- og restaurationsbranchen.

Vi kan også tilbyde et tek-10 forløb, hvor du skal møde to dage om ugen på Hotel- og Restaurantskolen, og de resterende tre dage skal du møde på din folkeskole. Et tek-10 forløb varer typisk 4-5 uger.

Hvis du ønsker at deltage på et brobygningsforløb, skal du kontakte din skolevejleder, som står for tilmelding.

Hvad skal du arbejde med i brobygning hos os?

brochure brobygning folkeskoler
Klik på billede for at læse/downloade brochure

I brobygning kan du få lov til at arbejde med fx.:

  • Hvordan man opbygger og starter en cafè eller restaurant
  • Tilberedning af forskellige forretter, hovedretter og desserter
  • Hvordan man kan sætte et menukort sammen
  • Hvad er vigtigt, når man anretter og serverer
  • Betjening af kunder
  • Kalkulation (udregning) og prissætning af fx. din menu
  • Turisme – det kan være alt fra fx. københavnske seværdigheder og kulturoplevelser til spørgsmål kommunikation og sprog eller service og betjening af turister med vidt forskellige behov og ønsker
  • Ernæring og hygiejne

Brobygning eller intro for hele klassen

Ønsker hele din klasse et forløb på Hotel- og Restaurantskolen?

Kontakt Jannie Kjær for at aftale en tid på tlf. 3382 2214.

Har I specifikke ønsker til det pædagogiske indhold, kan I kontakte Michael Dinesen på tlf. 3386 2200 eller mail md@hrs.dk.