Arbejdstøj

Når du starter som erhvervsuddannelseselev på Hotel- og Restaurantskolen skal du medbringe dit eget arbejdstøj. Du kan også låne en kokkeuniform af skolen.

Før opstart på uddannelsen får du et brev fra skolen med mere information.

Er du gastronom eller ernærningsassistent, skal du skaffe dét, eleven på billedet nedenfor har på.

Du skal IKKE medbringe kokketøjet, hvis du:

  • starter på introduktionskursus, kombinationsforløb eller brobyg.
    Her vil du sammen med din klasse og lærer besøge Housekeeping, hvor I alle får udleveret en låneuniform. Så snart du er færdig med forløbet, skal du aflevere uniformen tilbage til Housekeeping
  • er grundforløbselev og ikke har en uniform til den første køkkendag.
    Så kan du låne en uniform af os.
  • er kursist. Som kursist får du udleveret kitler og træsko af skolens kursusafdeling.

Ordensregler i køkkenundervisning

Det er en god idé at tage et kig på Hotel- og Restaurantskolens faste regler om beklædning her – eller download som pdf: Beklædningsreglement

Du skal bære:

  • Kokkehue eller hårnet (langt hår sættes op)
  • Kokkejakke med knapper
  • Bukser, pepitaternede eller andre godkendte køkkenbukser
  • Sko/træsko, skridsikkert fodtøj samt strømper
  • Forstykke/forklæde
    uniform

Andre hygiejneregler:

  • Du må ikke bruge neglelak, neglesmykker eller kunstige negle
  • Dine negle skal være rene og kortklippede
  • Hvis du har sår på hænderne, skal du bruge skolens udleverede handsker
  • Du må ikke bære synlige smykker, ure, ringe og lign.
  • Hvis du bruger tørklæde af religiøse årsager, skal du anvende skolens udleverede tørklæder
  • Du skal vaske hænder, når køkkenundervisning begynder

Øvrige ordensregler:

  • Alle har et medansvar for, at lokaler, hvor fødevarer håndteres, holdes ordentlige og ryddelige, så hygiejnestandarden opretholdes
  • Hvis du ikke er korrekt påklædt eller håndtere råvarerne korrekt, kan du udelukkes fra køkkenundervisning