Ernæringshjælper

Uddannet ernæringshjælper på kun halvandet år

Drømmer du om at lave sund hverdagsmad til mange?
Så bliv ernæringshjælper på to år med praksisnært arbejde. Får du smag for mere, kan du altid læse videre og uddanne dig til ernæringsassistent på halvandet år mere.

Sund hverdagsmad til mange

Du holder af at lave ærlig og sund hverdagsmad uden de store, komplicerede eksperimenter, og sætter en ære i stabilt håndværk og dine målgruppers forskellige behov. Uanset, om du tilbereder og anretter varme eller kolde retter, har du øje for det rette ernæringsaspekt og generel sundhedsfremme.

Du bliver en del af et køkkenteam og dermed en vigtig medspiller i køkkenet. Du lærer at planlægge og forberede råvarerne til den gode spiseoplevelse for din målgruppe.
I kraft af din viden om måltider og ernæring vil du typisk komme til at arbejde med mad til mange forskellige målgrupper, lige fra børn i daginstitution til voksne i personalekantiner, syge på hospitaler eller ældre på plejehjem.

Derudover får du styr på:

  • viden om ernæring, hygiejne, egenkontrol, metodik og kulinarisk kvalitet
  • at forberede og tilberede velsmagende hverdagsmad til alle aldersgrupper
  • at arbejde med sundhedsfremme via maden
  • at anvende opskrifter og anbefalinger til diverse målgrupper
  • sammensætte menuplaner og menuer
  • at arbejde service- og brugerorienteret

Praktisk

Uddannelsesforløbet er meget praksisnært, men undervejs bliver du klædt på med flg. fag:

  • Samfundsfagern.kogebog_take_away
  • Fødevarelære
  • Metodik
  • produktion
  • planlægning
  • kalkulation og kvalitet
  • Produktionshygiejne
  • Diætetik
  • Ernæringslære
  • Samarbejde og kommunikation
  • Valgfag

Du kan begynde uddannelsen enten med et grundforløb, et ny mesterlæreforløb eller et praktikforløb.

Som ernæringshjælper-elev får du løn under uddannelsen, hvis du har lavet en uddannelsesaftale om praktik i en virksomhed.

Uddannelsens varighed

Uddannelsesforløb for ernæringshjælper på Hotel- og Restaurantskolen
Klik for at zoome