EUD10

Bliv klogere på fremtidens mange uddannelsesmuligheder, og find ind til det, du brænder for

EUD10 klæder dig godt på til din videre uddannelse. Også selvom du endnu ikke helt ved, hvad du vil være.

EUD10 er til dig, der har brug for at styrke nogle af folkeskolens afgangsfag og samtidig har lyst til at blive klogere på erhvervsuddannelserne. Til dig, der har lyst til at bruge dine hænder som en del af dygtiggørelse og arbejde mere praktisk – især i køkkenet.

Mød Mikkel og August og se, hvordan det er at gå i 10. klasse på skolen:

 

Vi sætter dig og dine muligheder i centrum.

Når du træder ind ad døren, bliver du en del af dagligdagen på en fagskole, der med respekt for naturen og den verden, vi lever i, uddanner fremtidens håndværkere inden for mad, måltider og værtskab til at gøre en meningsfuld forskel, både i deres egne arbejdsliv og for samfundet.

De to forskellige linjer

På EUD10 kan du vælge mellem to forskellige linjer.

1. Jorden kalder

Det er en linje for dig, som er optaget af klimaet, og som har lyst til at have fingrene i jorden. Du vil lære, hvordan man dyrker årstidsvenlige grøntsager og urter, og hvordan du kan udnytte naturens forrådskammer til f.eks. at samle svampe, bær, tang, m.m.

Du får fingrene i mulden, du lærer at høste og ikke mindst at lave klimavenlig mad i udekøkkenet.

Herudover vil vi beskæftige os med måltidets sociale betydning, hvordan du kan træffe klimavenlige valg i hverdagen, og hvordan vi kan agere bæredygtigt.

2. Madværksted

Det er en linje for dig, der har glæden ved at lave mad, eller dig der ønsker at finde den, og som har lyst til at have fingrene i gryden. Du bliver klogere på råvarer, sundhed og bæredygtighed.

Med udgangspunkt i fællesskabet omkring måltidet, smag, håndværket samt modet til at arbejde undersøgende og eksperimenterende, udforsker vi sammen det gastronomiske univers.

Vi har fokus på maddannelse, madglæde, fællesskab, ansvar, nysgerrighed og bæredygtig. Fokusområderne er:

• Mad – udvikling af madlavning med fokus på årstidens råvarer og klimavenlig mad
• Måltidet – måltidets kulturelle og sociale betydning.
• Sundhed og trivsel – indsigt i og bevidsthed om egen og fællesskabets sundhed og trivsel
• Bæredygtighed – indsigt og forståelse for natur, råvarer og ressourcer, samt hvordan du kan træffe klimavenlige valg i hverdagen.

 

– Hvis du vælger EUD10, får du virkelig lov at snuse til det. På en anden måde end man gør i en normal 10. klasse.

– Jeg vidste godt fra start af, at jeg gerne ville videre som kok. Men jeg ville gerne have et år til at vokse i og lige få lov til at snuse mere til det, så man var 100 procent sikker på, hvad det var, man ville.

Joshua Bangbostrand, elev fra EUD10

 

Undervejs får du tildelt både vejledning og supervision, og sammen med UU-København hjælper vi dig på vej til at vælge den ungdomsuddannelse, der er rigtig for dig.

Kontakt

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte os.