Gastronomassistent

Som gastronomassistent kan du hurtigt gå ud i arbejde

kok-koekken-pande-komfurGastronomassistent-uddannelsen er den korteste af alle skolens erhvervsuddannelser.

Hvis du kommer direkte fra 9.- eller 10. klasse, kan du stå med dit uddannelsessbevis i hånden efter 2 år og gå ud i job.

En uundværlig teamplayer

Som gastronomassistent vil du typisk fungere som fx kokkens højre hånd i køkkenet på restauranter, hoteller, større institutioner, cafeterier og kantiner samt i cateringvirksomheder. Her vil det blive dit ansvar at stå for mange af de mere rutineprægede opgaver som at vurdere og klargøre råvarer, sikre korrekt opbevaring og til­berede de mere enkle retter.

Videreuddannelse som gastronom

snitte-urter-groent-soeb-kniveDu kan altid bygge videre på din uddannelse og blive kok, eller gastronom med speciale i smørrebrød og catering. Du kommer nemlig til at følges med de to gastronomuddannelser, indtil du er udlært.

Vælger du senere at blive kok, skal du lægge 2 år og 3 måneder til din uddannelse.

Hvis du vælger smørrebrød og catering, er det 1 år og 6 måneder, du skal lægge til.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen som gastronomassistent på Hotel- og Restaurantskolen
Klik for at zoome