EUV – svendebrev til dig over 25 år

EUV = Erhvervsuddannelse for voksne

Er du over 25, er EUV (erhvervsuddannelse for voksne) din vej ind til et svendebrev.

På Hotel- og Restaurantskolen kan du tage en EUV som tjener, kok, gastronom med specialet smørrebrød / catering, ernæringsassistent og receptionist.

EUV-forløbet tilrettelægges efter din eventuelle erhvervserfaring og forudgående uddannelse. Derfor starter vi med et vurderingsforløb af dine kompetencer, alt efter om du:

  • har mindst to års relevant erhvervserfaring, som kan dokumenteres
  • har mindre end to års relevant erhvervserfaring eller med forudgående uddannelse
  • er helt uden relevant erhvervserfaring eller forudgående uddannelse

Selv om du ikke har erhvervserfaring eller tidligere uddannelse, begynder du på en EUV, hvis du er fyldt 25.

Det ser vi på til kompetencevurdering:

Har du fx arbejdet som ufaglært i et institutionskøkken eller i en produktionsvirksomhed? Har du AMU-kurser, en tidligere erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse i bagagen? Så tæller det alt sammen med, når skolen tilrettelægger dit EUV-forløb.

En erhvervsuddannelse veksler mellem undervisning på en skole og perioder i praktik. Har du relevant praktisk erfaring, kan du tage en EUV helt eller delvist uden praktik.

Ud over din alder vil skolen altså især se på tre ting:

  • Har du erhvervserfaring?
  • Er din erhvervserfaring relevant for den uddannelse, du vil tage?
  • Har du uddannelse – ud over grundskolen?
  • Det er uddannelsesstedet, der vurderer, om din arbejdserfaring og uddannelse er relevant og dermed om – og i hvilket omfang – du kan få afkortet din uddannelse.

Hvem kan tage en EUV?

  • Du skal have afsluttet folkeskolen eller have modtaget tilsvarende undervisning.
  • Du skal have folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik med karakteren 02 i gennemsnit, med mindre du har en uddannelsesaftale (praktikplads) eller 2 års relevant erhvervserfaring og derfor starter direkte på skoleundervisningen i hovedforløbet.
  • Hvis du kompetencevurderes til at være i kategorien EUV1, så skal du erhverve dig et certifikat i førstehjælp/brand samt fødevarehygiejne før du kan påbegynde uddannelse.

Opfylder du ikke karakterkravet, kan du opkvalificere dit niveau i dansk og matematik på VUC.

Læs mere om datoer for kompetenceafklaring, optagelseskrav, financiering under uddannelsen m.m. eller dyk ned i de forskellige uddannelser her:

Kontakt

Du er også altid velkommen til at ringe til Hotel- og Restaurantskolens studievejleder Jesper Rye på mail jer@hrs.dk tlf. 3386 2283