Vaniljeparfait med mandelkrokant

Sommerferien er lige om hjørnet og for mange af os er sol og ferie lig med is. Men hvis du ikke lige orker køen til isbutikken, er det heldigvis ikke så svært at lave selv. Prøv fx denne lækre vaniljeparfait med mandelkrokant:

Ingredienser

• 1,25 l fløde
• 150 g sukker
• 2-3 vaniljestænger
• 2,5 dl æggeblomme
• 100 g sukker til krokant
• 150 g mandler

Sådan gør du:

  1. Sukker smeltes på panden til karamel.
  2. Mandlerne ristes let i ovnen og vendes ned i karamellen.
  3. Massen hældes ned på bagepapir og hakkes når den er helt kold. Pisk fløden let og stilles på køl.
  4. Skrab vaniljekornene ud fra stængerne og bland vaniljen med lidt af sukkeret.
  5. Pisk blommerne og tilsæt resten af sukkeret samt vaniljesukkeret. Når blommer og sukker er pisket hvidt vendes den let piskede fløde ned i æggemassen.
  6. Ægge/flødemassen hældes ned i små folieforme først 20 g så lidt krokant og så 20 g masse mere – der drysses let med krokant.
  7. Vaniljemassen fryses.

Der er med denne portion nok til ca. 12 personer.