Young Chef 2015: Konkurrence for kokke- og tjenerelever

Kom til DM Young Chef-mesterskaberne søndag den 1. november i Valby

– åbent for publikum hele dagen

Young Chef 2015 af Team Gastronomi Danmark er en årlig konkurrence kun for landets dygtigste kokke- og tjenerelever.

Konkurrencen 2015 afholdes søndag den 1. november på Hotel- og Restaurantskolen i Valby og publikummer er velkomne til at følge slagets gang fra kl. 10.00 til kl. 16.00.

Der er kig ind til køkkenet, åbent konkurrencerum og godt til ganen undervejs.

Hvem kan sammensætte den mest velsmagende og kreative menu ud fra en fælles, fastbestemt råvareliste? Hvem kan præsentere sine retter med største professionalisme? Hvem holder hovedet koldt, saucen varm og champagnesablen præcis under pres?

Kig med i konkurrencekøkkenet på Hotel- og Restaurantskolen, når 10 kokkeelever og 5 tjenerelever fra skoler i hele landet dyster i røg og damp foran et dommerpanel bestående af nogle af Danmarks dygtigste fagfolk. Ud over æren og titlen som årets Young Chefs løber vinderholdet med en valgfri rejse til Skandinavien til en værdi af 35.000 kroner og besøg på Michelin-restaurant for hele holdet samt faglæreren.

Konkurrencen: Klassiske dyder, godt håndværk og bæredygtigt køkken

I finalen til Young Chef skal deltagerne komponere fire retter: En forret, en vegetarret, en hovedret og en dessert. Nogle råvarer er forudbestemt, som f.eks. pighvar og oksehjerte eller til desserten; græskar. Andre kan frit vælges fra en råvarebuffet, hvis udvalg dog først afsløres på selve konkurrencedagen.

Foruden smag og anretning bliver kokkeeleverne vurderet på deres evner til at tænke råvareudnyttelse med i processen, hvorfor kok og madspildsforebygger, Irina Bothmann fra Spisehuset Rub & Stub, går med i køkkenerne før servering for dommerpanelet for at tjekke, hvordan maden bruges eller gemmes.

Tjenereleverne skal bl.a. brillere med champagne-sabling til velkomstdrink samt flambering til desserten. Dertil naturligvis borddækning, valg af vin og servering for både dommerpanel og et 11-personers gæstebord. Ude blandt gæstebordene er Heine René Egelund fra The Standard med som tjenerdommer for at sikre, at niveauet også holder, når dommerpanelet er blevet betjent.

Det samlede dommerpanel (med forbehold for ændringer) består af Mikkel Maarbjerg (Kirk og Maarbjerg), Anita Klemensen (Cottagerne), Irina Bothmann (Spisehuset Rub & Stub), Lars Møller Jensen (Løgismose), Heine René Egelund (tjenerdommer, The Standard) og Rasmus Grønbech (Grønbech & Churchill)

Landets fremmeste kokkespirer – årets konkurrencedeltagere

Hvert hold til Young Chef består af to kokkeelever og en tjenerelev, som alle tidligere har udmærket sig i deres uddannelsesforløb ved særlig flid og kreativitet. Kun kokke- og tjenerelever, der stadig er under uddannelse ved finalen, kan deltage, men alle er nøje udvalgt og indstillet af faglærere på deres skoler.

Titlen som året Young Chef Team 2015 går til ét af flg. hold:

Kort om Young Chef 2015

Young Chef arrangeres af foreningen Team Gastronomi Danmark, i tæt samarbejde med 3F – Privat Service og Restauration, Horesta og Food Organisation of Denmark.

Tid og sted (publikummer velkomne)

Søndag den 1. november 2015, åbent for gæster fra kl. 10.00 – ca. 16.30. Tilmelding er ikke nødvendig.

Young Chef finder sted på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, Vigerslev Allé 18 (meget tæt på Valby St.)

Følg flagene fra porten på Kjeldgårdsvej til konkurrencekøkkenerne i bygning D (se kort og transportmuligheder)

Efter arrangementet vil der være mulighed for at slappe af med en Jacobsen-øl, sodavand eller lign., og vi sørger for lidt snacks og drikke til heppende publikummer undervejs.

Præmier

1.-præmie: Rejse til Skandinavien (valgfrit land) til en værdi af 35.000 kroner og besøg på Michelinrestaurant for hele holdet samt faglæreren. Sponseret af 3F. Privat Service Hotel & Restauration og Horesta

2.-præmie: Besøg på gourmetrestaurant i Danmark til en værdi af 10.000 kroner efter eget valg for hele holdet samt faglæreren. – sponseret af 3F. Privat Service Hotel & Restauration og Horesta

3.-præmie: Præmiekurv fra sponsorerne. Sponsorer 3f, Food Organisation Denmark, Hotel- og Restaurantskolen, De Forenede Dampvaskerier, Løgismose, Horesta, Jacobsen, Arla Unika, Tvedemosegård, Inco

Om Team Gastronomi Danmark

Foreningen Team Gastronomi Danmark er etableret med det formål at sikre Danmark en plads i den internationale gastronomis absolutte top. Danmark er et lille land med et stort potentiale blandt elever og professionelle inden for gastronomiens verden. Team Gastronomi Danmark har til formål at støtte dansk forberedelse og deltagelse i internationale konkurrencer for elever og professionelle gastronomer, med henblik på at synliggøre og markedsføre Danmark, dansk gastronomi og danske kvalitetsfødevarer såvel nationalt som internationalt til gavn for erhvervslivet.

Se billeder fra Young Chef 2014