Young Chef 2015: Konkurrence for kokke- og tjenerelever

Kom til DM Young Chef-mesterskaberne s√łndag den 1. november i Valby

‚Äď √•bent for publikum hele dagen

Young Chef 2015 af Team Gastronomi Danmark er en årlig konkurrence kun for landets dygtigste kokke- og tjenerelever.

Konkurrencen¬†2015 afholdes s√łndag den 1. november p√• Hotel- og Restaurantskolen i Valby og publikummer er velkomne til at f√łlge slagets gang fra kl. 10.00 til kl. 16.00.

Der er kig ind til k√łkkenet, √•bent konkurrencerum og godt til ganen undervejs.

Hvem kan sammens√¶tte den mest velsmagende og kreative menu ud fra en f√¶lles, fastbestemt r√•vareliste? Hvem kan pr√¶sentere sine retter med st√łrste professionalisme? Hvem holder hovedet koldt, saucen varm og champagnesablen pr√¶cis under pres?

Kig med i konkurrencek√łkkenet p√• Hotel- og Restaurantskolen, n√•r 10 kokkeelever og 5 tjenerelever fra skoler i hele landet dyster i r√łg og damp foran et dommerpanel best√•ende af nogle af Danmarks dygtigste fagfolk. Ud over √¶ren og titlen som √•rets Young Chefs l√łber vinderholdet med en valgfri rejse til Skandinavien til en v√¶rdi af 35.000 kroner og bes√łg p√• Michelin-restaurant for hele holdet samt fagl√¶reren.

Konkurrencen: Klassiske dyder, godt h√•ndv√¶rk og b√¶redygtigt k√łkken

I finalen til Young Chef skal deltagerne komponere fire retter: En forret, en vegetarret, en hovedret og en dessert. Nogle r√•varer er forudbestemt, som f.eks. pighvar og oksehjerte eller til desserten; gr√¶skar. Andre kan frit v√¶lges fra en r√•varebuffet, hvis udvalg dog f√łrst afsl√łres p√• selve konkurrencedagen.

Foruden smag og anretning bliver kokkeeleverne vurderet p√• deres evner til at t√¶nke r√•vareudnyttelse med i processen, hvorfor kok og madspildsforebygger, Irina Bothmann fra Spisehuset Rub & Stub, g√•r med i k√łkkenerne f√łr servering for dommerpanelet for at tjekke, hvordan maden bruges eller gemmes.

Tjenereleverne skal bl.a. brillere med champagne-sabling til velkomstdrink samt flambering til desserten. Dertil naturligvis borddækning, valg af vin og servering for både dommerpanel og et 11-personers gæstebord. Ude blandt gæstebordene er Heine René Egelund fra The Standard med som tjenerdommer for at sikre, at niveauet også holder, når dommerpanelet er blevet betjent.

Det samlede dommerpanel (med forbehold for √¶ndringer) best√•r af Mikkel Maarbjerg (Kirk og Maarbjerg), Anita Klemensen (Cottagerne), Irina Bothmann (Spisehuset Rub & Stub), Lars M√łller Jensen (L√łgismose), Heine Ren√© Egelund (tjenerdommer, The Standard) og Rasmus Gr√łnbech (Gr√łnbech & Churchill)

Landets fremmeste kokkespirer ‚Äď √•rets konkurrencedeltagere

Hvert hold til Young Chef best√•r af to kokkeelever og en tjenerelev, som alle tidligere har udm√¶rket sig i deres uddannelsesforl√łb ved s√¶rlig flid og kreativitet. Kun kokke- og tjenerelever, der stadig er under uddannelse ved finalen, kan deltage, men alle er n√łje udvalgt og indstillet af fagl√¶rere p√• deres skoler.

Titlen som året Young Chef Team 2015 går til ét af flg. hold:

Kort om Young Chef 2015

Young Chef arrangeres af foreningen Team Gastronomi Danmark, i tæt samarbejde med 3F РPrivat Service og Restauration, Horesta og Food Organisation of Denmark.

Tid og sted (publikummer velkomne)

S√łndag den 1. november 2015, √•bent for g√¶ster fra kl. 10.00 ‚Äď ca. 16.30. Tilmelding er ikke n√łdvendig.

Young Chef finder sted på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, Vigerslev Allé 18 (meget tæt på Valby St.)

F√łlg flagene fra porten p√• Kjeldg√•rdsvej til konkurrencek√łkkenerne i bygning D (se kort og transportmuligheder)

Efter arrangementet vil der v√¶re mulighed for at slappe af med en Jacobsen-√łl, sodavand eller lign., og vi s√łrger for lidt snacks og drikke til heppende publikummer undervejs.

Præmier

1.-pr√¶mie: Rejse til Skandinavien (valgfrit land) til en v√¶rdi af 35.000 kroner og bes√łg p√• Michelinrestaurant for hele holdet samt fagl√¶reren. Sponseret af 3F. Privat Service Hotel & Restauration og Horesta

2.-pr√¶mie: Bes√łg p√• gourmetrestaurant i Danmark til en v√¶rdi af 10.000 kroner efter eget valg for hele holdet samt fagl√¶reren. ‚Äď sponseret af 3F. Privat Service Hotel & Restauration og Horesta

3.-pr√¶mie: Pr√¶miekurv fra sponsorerne. Sponsorer 3f, Food Organisation Denmark, Hotel- og Restaurantskolen, De Forenede Dampvaskerier, L√łgismose, Horesta, Jacobsen, Arla Unika, Tvedemoseg√•rd, Inco

Om Team Gastronomi Danmark

Foreningen Team Gastronomi Danmark er etableret med det form√•l at sikre Danmark en plads i den internationale gastronomis absolutte top. Danmark er et lille land med et stort potentiale blandt elever og professionelle inden for gastronomiens verden. Team Gastronomi Danmark har til form√•l at st√łtte dansk forberedelse og deltagelse i internationale konkurrencer for elever og professionelle gastronomer, med henblik p√• at synligg√łre og markedsf√łre Danmark, dansk gastronomi og danske kvalitetsf√łdevarer s√•vel nationalt som internationalt til gavn for erhvervslivet.

Se billeder fra Young Chef 2014