Grøn madfestival
Spis dig til en grønnere hverdag på Hotel- og Restaurantskolen 23.-24. august 2023
Madfestivalen er en del af Copenhagen Cooking, den er gratis og alle er velkomne.
Vi inviterer spændende profiler fra madscenen til workshops, smagninger og talks på scenen og i vores skønne skolehave, som i august bugner af de lækreste økologiske grøntsager.
Spis lækker grøn street-food og langbordsmiddage, hør spændende talks med stærke stemmer fra madverdenen, og smag og køb råvarer med hjem, når lokale fødevareproducenter og avlere samles på vores grønne madmarked. Her kan du få både økologisk frugt og grønt fra sjællandske gårde og nye, innovative produkter fra fremtidens fødevarevirksomheder.
Festivalen bliver bragt til live i et samarbejde mellem Valby Lokaludvalg og Hotel- og Restaurantskolen.
Talks, workshops og smagninger
Vi inviterer spændende profiler og madører forbi festivalen for at dele deres erfaringer og håndværk om alt fra honning til bælgfrugt-bolognese og kvinders vilkår i restaurationsbranchen.
Lyt, snak og smag dig gennem festivalen med en fantastisk samling af madentusiaster.
Du kan blandt andet se frem til:
- En økologisk cook-along med Francis Cardenau, Trine Krebs og Umut Sakarya
- Grøn smørrebrødsworkshop med rundvisning i køkkenhaven
- Workshop: Smagssensorik og fermentering
- Grønne pizzaer og nytænkt fastfood
- Grøn bolo-workshop: Lær at lave den lækreste kødfri bolognese
- ... og meget mere
Streetfood marked: Smag på retter med inspiration fra hele verden
Når sulten melder sig, kan I spise jer mætte i et overflødighedshorn af grønne snacks på vores store streetfood-marked.
Her står eleverne klar til at forkæle jer med bl.a. en ny, grøn fortolkning af den klassiske bolognese, som du også selv kan lære at lave på festivalen!
Om onsdagen d. 23. august vil det også være muligt at opleve skolens hav-bar. Her står eleverne klar til at give jer en hav-oplevelse i form af østers med nahm jim eller mignonette, krustade med krabbe samt en lækker blækspruttesalat.
Efterfølgende kan I slå jer ned og finde en plads i solen med mad fra vores streetfood. Det og hav-baren åbner klokken 16:00. Madbilletter i form af poletter koster 30 kroner per styk - eller 3 for 75 kroner og kan købes i baren på pladsen.
Unik madoplevelse med morgendagens stjerner
Denne middag er en mulighed for at møde en håndfuld af restaurationsbranchens unge talenter, og få et kig ind på Hotel- og Restaurantskolen. På konkurrenceholdet træner dedikerede kokke- og tjenerelever frem mod årets elevkonkurrencer, og tilbyder nu en middag, hvor de viser nogle af de idéer, de arbejder med.
Menuen er udarbejdet af skolens elever med sparring fra de to topkokke Thomas Herman og Yves Le Lay, som også har trænet med eleverne forud for middagen, og er med i køkkenet på denne aften.
Så kom ind og få en gastronomisk oplevelse med værtskabet helt i top den 24. august fra klokken 18:00-21:00
Køb de bedste råvarer på vores grønne madmarked
På vores grønne madmarked kan du gå på opdagelse i et spændende udvalg af lokale produkter fra lokale, bæredygtige fødevareproducenter og nysgerrige madentusiaster.
Få en snak og køb varer med hjem fra de ambitiøse folk, der hver dag arbejder hårdt for at dyrke de bedste råvarer eller for at udvikle og perfektionere spændende nye produkter, der kan gøre vores mad både lækrere og mere bæredygtig.
Køb søde godter lavet på overskudsbananer, krydderier og vanilje af højeste kvalitet, lækkerier lavet på tang proppet med umami, alkoholfri gourmetvine, lækker, lokal sommergrønt og meget mere.
Grøn langbordsmiddag
Spis dig til en grønnere madlavning derhjemme, når grønne elever fra Hotel- og Restaurantskolen tryller sæsonens grøntsager om til lækre retter.
Eleverne er lige startet 7. august og har brugt deres første tid på skolen på at planlægge et grønt festmåltid til jer. Maden bliver serveret family style ved langborde, blandt andet med lækre sager fra vores egen skolehave.
Vi har middag både onsdag den 23. og torsdag den 24. august.
Middagen er allerede udsolgt, men der er stadig billetter til middagen med morgendagens stjerner torsdag (se ovenfor) og masser af street food begge dage.
ALLE SANSER I SPIL: SAMARBEJDE MED LOKALE SKOLER I VALBY
I forbindelse med festivalen inviteres lokale skoler også indenfor til et unikt læringsforløb, hvor elever skal arbejde med friskhøstede råvarer og lære at tilberede grøn mad fuld af saft, kraft og smag.
Forløbene foregår udendørs, hvor vi bl.a. inddrager skolens frodige køkkenhave, bålværksteder og udekøkkener. Her lærer eleverne at sammensætte og lave et bæredygtigt måltid, som de efterfølgende nyder sammen.
Forløbet et et tilbud til 6.-9. klasser i Valby og foregår umiddelbart inden festivalen, den 22. og 23. august.
Læringsforløbet er støttet af midler fra Valby Lokaludvalg.
Du kan ikke se videoen, fordi du har fravalgt cookies fra YouTube. Slå marketing-cookies til og opdater siden efterfølgende for at se den. Tryk på den lille cookie i venstre hjørne for at ændre dine cookie-indstillingerne