Gulerødder og løg er en del af Food Coordinator-uddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen .

Food Coordinator

En uddannelse med fokus på ressourceudnyttelse og reduktion af madspild

Food Coordinator

Vejen til at sikre bæredygtige indkøb, systematisk planlægning og god råvareudnyttelse med respekt for miljø, dyr og mennesker.

Kloden står på en brændende platform! En tredjedel af de fødevarer der produceres i dag går til spilde. Klima er på alles læber, og det er vigtigt, at virksomhederne er med til at løfte opgaven.

På Hotel- og Restaurantskolen i Valby har vi gennem flere år haft succes med efteruddannelsen, Food Coordinator.

Uddannelsen er dynamisk og har igennem tiden udviklet sig i takt med FN´s verdensmåls tilblivelse. Omdrejningspunktet for de fem modulers uddannelse er ikke alene med fokus på udnyttelse af hele råvaren, for at kunne reducere spildet.

Uddannelsen vægter i lig høj grad tidens trend med cirkulær økonomi via affaldssortering, økologiens rivende udvikling og kommunikation, som middel og mål for at nå ledelsen, medarbejderne og kunderne i en givet omstillingsperiode.

På Food Coordinator-uddannelsen får deltagerne overblik over miljømæssige, samfundsmæssige og økonomiske problemstillinger, der er forbundet med madspild på lokalt og globalt niveau.

Yderligere får deltagerne indblik i hvilke potentialer, der kan ligger i forandring af arbejdsgange, rutiner og metoder i køkkenet.

Kom i gang

Startdato
01-01-0001
Slutdato
01-01-0001
Varighed
9 dage
Pris
1.152,00 kr.

Praktisk info

Uddannelsen afholdes over 12 dage inkl. afsluttende workshop, og den er delt på 5 moduler spredt over et halvt år, så du kan passe dit job ved siden af.

Uddannelsen er sammensat af en række AMU-kurser samt tre ekstra dage med fuld egenbetaling. På den måde sikre vi deltagerne får den nyeste viden, og de dygtigste fagfolk inden for dette felt.

Uddannelsesforløbet varierer mellem teoretiske og praktiske aktiviteter. Kursisterne får løbende information om mødetidspunkter, lokaler samt brug af arbejdstøj. På det første modul skal kursisterne medbringe arbejdstøj, da undervisningen er delt mellem teori og køkkenpraktiske øvelser.

Hotel-og Restaurantskolen har igennem flere år været den eneste erhvervsskole, der udbyder et uddannelsesforløb med fokus på reduktion af madspild. Uddannelsen foregår på dansk.

Farverige bønner og bælgfrugter er en del af Rethink Food på Hotel- og Restaurantskolen.

Krav og tilmelding

Uddannelsen forudsætter, at man har en uddannelse indenfor gastronomi eller ernæring, da kursisterne skal anvende deres erfaring gennem læringsforløbet. Uddannelsen er ligeledes relevant for deltagere både med og uden ledelseserfaring.

Pris

Prisen for uddannelsen er afhængig af, hvilken uddannelsesmæssig baggrund du har.

Har du en madfaglig erhvervsuddannelses, som eksempelvis kok, cater, konditor eller ernæringsassistent m.m. er prisen for følgende tre AMU-kurser i alt 1.152,00 kroner samt de tre IDV-dage, der koster 4.500,00 kroner + moms.

Forløb

Food Coordinator uddannelsen består af fire AMU-kurser plus tre ekstra dage:

  • Det klimavenlige køkken – 2 dage (49852)
  • Omlægning til økologisk madproduktion – 2 dage (48776)
  • Økologi i den daglige madproduktion – 3 dage (48775)
  • Reduktion af madspild 1 – 2 dage (48800)

Alle AMU-kurser afsluttes løbende med en prøve.

Modul 1 

1. november 2022 IDV

2. november 2022 Det klimavenlige køkken

3. november 2022 Det klimavenlige køkken

Modul 2

22. november 2022 Omlægning til økologisk madproduktion

23. november 2022 Omlægning til økologisk madproduktion

 Modul 3

13. december 2022 Økologi i den daglige madproduktion

14. december 2022 Økologi i den daglige madproduktion

Modul 4 

17. januar 2023 Økologi i den daglige madproduktion

18. januar 2023 IDV

Modul 5

7. februar 2023 Reduktion af madspild 1

8. februar 2023 Reduktion af madspild 1

9. februar 2023 IDV

Godtgørelse

Til AMU-kurser kan virksomheden søge VEU-godtgørelse.

Har du derimod en mellemlang videregående uddannelse som eks. professionsbachelor er prisen for de fire AMU-kurser 6.470,30 kroner.

Fuldførelse

Såfremt man ønsker at erhverve sig et diplom som Food Coordinator, kræves det at man deltager i hele forløbet.

Fra 2020 skal alle AMU-kurser afsluttes med en prøve. Efter endt uddannelse modtager du et kursusbevis for de beståede AMU-kurser. Derudover modtager du et samlet diplom for Food coordinator-uddannelsen.

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.