Rethink Food

Undervisning i det grønne køkken

Grøn mad - Rethink Food

I takt med tilblivelsen af de nye kostråd ”spis mindre kød-vælg bælgfrugter og hold fokus på vores fælles klima”, glæder det os at kunne præsentere den nye uddannelse Rethink Food, hvor kostrådene bliver omsat til jordnær formidling og håndværk.
På kurset folder vi grøntsagerne og bønnerne ud i forskellige teksturer, og i køkkenet tænkes der i et nyt procesflow med fokus på optimering af tid og menu. Vi skal nørde i foodpairing og tænke på tværs af forskellige andre smagsgivere som tang, tempeh, fermentering og krydderier.

Det vigtigste af alt er, at vores kunder/borgere oplever en mæthedsfornemmelse når vi serverer de grønne måltider, det sikre vi ved at inddrage viden om den rigtige ernæringsmæssige sammensætning. Vi glæder os til sammen at kunne løfte låget for nye og forhenværende kursister, samt stille skarpt på jordnær formidling med mere grønt på tallerkenen.

Kom i gang

Startdato
01-01-0001
Slutdato
01-01-0001
Varighed
10 dage
Pris
6756,00 kr.
Bønner, kikærter og linser er en del af Rethink Food på Hotel- og Restaurantskolen.

Praktisk info

Uddannelsen afholdes over 10 dage inklusiv afsluttende workshop. Den er delt ud over 4 moduler spredt over et halvt år – så du kan passe dit job ved siden af.

Uddannelsen er sammensat af en række AMU-kurser samt dage med fuld egenbetaling. På den måde sikrer vi, at du får den nyeste viden med hjem, og at du stifter bekendtskab med de dygtigste fagfolk inden for området.

Uddannelsesforløbet varierer mellem teoretiske og praktiske aktiviteter. Deltagerne får løbende information om lokaler, tidspunkter samt brug af arbejdstøj.

På første modul skal kursisterne medbringe arbejdstøj, da undervisningen, ud over at være teoretisk, ligeledes har en praktisk del. Uddannelsen foregår på dansk.

Tilmeld dig Rethink Food

Forløb

Rethink Food strækker sig over tre AMU-kurser:

  • Økologi og bæredygtighed i restaurant – 2 dage (48290)
  • Udvikling af nye retter – 2 dage (48838)
  • Grundlæggende kostberegning – 2 dage (48787)

Alle AMU-kurser afsluttes løbende med en prøve.

Se indholdet af de forskellige moduler

Modul 1 - dato og kursus

  • D 14. juni 2022 IDV
  • D 15 juni 2022 Økologi og bæredygtighed i restaurant (AMU 48290) (teori/køkken A006)
  • D 16 juni 2022 Økologi og bæredygtighed i restaurant (AMU 48290) (teori/køkken A006)

Modul 2 - dato og kursus

  • 24 august 2022 Udvikling af nye retter (AMU 48838) (teori/køkken)
  • 25 august 2022 Udvikling af nye retter (AMU 48838) (teori/køkken)

Modul 3 - dato og kursus

  • 13 september 2022 Grundlæggende kostberegning (AMU 48787) (Teori)
  • 14 september 2022 Grundlæggende kostberegning (AMU 48787) (teori/køkken)
  • 15 september 2022 IDV (Køkken)

Modul 4 - dato og kursus

  • 5 oktober 2022 IDV (teori)
  • 6 oktober 2022 IDV (køkken/teori)

Krav, tilmelding og beviser

Uddannelsen er egnet til fagfolk med kendskab til branchen, gerne med køkkenerfaring, da kursisterne skal anvende deres erfaring gennem læringsforløbet.

Uddannelsen er ligeledes relevant for deltagere både med og uden ledelseserfaring.

Fuldførelse

Såfremt man ønsker at erhverve sig et diplom for Rethink Food, kræves det at man deltager i hele forløbet.

Fra 2020 skal alle AMU-kurser afsluttes med en prøve. Efter endt uddannelse modtager du et kursusbevis for de beståede AMU-kurser. Derudover modtager du et samlet diplom for Rethink Food-uddannelsen.

Pris

Prisen for uddannelsen er afhængig af, hvilken uddannelsesmæssig baggrund du har

Har du en faglig erhvervsuddannelse, som eksempelvis kok, cater, konditor eller ernæringsassistent, er prisen for følgende tre AMU-kurser i alt Kr. 756,00. De fire øvrige IDV-dage koster Kr. 6.000,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 6.756,00.

Til disse AMU-kurser kan der søges VEU-godtgørelse.

Har du derimod en mellemlang eller videregående uddannelse som eks. Professionsbachelor, er prisen for de tre AMU-kurser i alt Kr. 4.309,50. samt de fire IDV-dage Kr. 6.000,00. Uddannelsen koster i alt eksl. moms Kr. 10.309,50.

Efter endt uddannelse modtager du kursusbeviser for de bestående AMU-kurser, og modtager et samlet diplom for Rethink Food-uddannelsen.

Spørgsmål?

Kontakt vores kursusafdeling:

Anna Fie Bak Johansson
Kursusadministrator

Anna Fie Bak Johansson

M: fbj@hrs.dk

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål til konkrete kurser, fx om tilmelding, afmelding, holdstørrelser, ventelister el. lignende.

Marie Haahr Jensen
Faglig teamleder

Marie Haahr Jensen

M: mhj@hrs.dk T: 26708200

Kontakt mig, hvis du har ønsker til nye kurser og samarbejder, skræddersyede kurser til virksomheder og kommuner eller lignende.

Lene Vietz
Projekt- og kursuskonsulent

Lene Vietz

M: lmv@hrs.dk T: 22464613

Kontakt mig med generelle spørgsmål til kurser og efteruddannelse inden for AMU og IDV samt teambuilding, udlejning og events.

Tilmelding til Rethink Food

Personlige oplysninger
Adresse
Tilskud

Nyttig viden

Mad på skolen

Der er et stort udvalg af spisemuligheder på skolen.  

  • Restauranten, hvor vores egne kokkeelever forbereder menuen, og tjenerelever serverer den for elever og medarbejdere. 
  • Spisehuset, hvor kantinen serverer grøn bistromad til hverdagspriser.  
  • Kaffebaren, hvor du kan købe sandwiches, kaffe, salater og frugt. 
  • Madboderne, her er du heldig at smage mad, andre elever har lavet. Det kan være alt fra tacos, sushi, brød, is og kage. 
  • Bar' Kaf, hvor vores receptionistelever serverer friskkværnet barista-kaffe til SU-venlige priser. 

Læs om vores spisesteder

Røgfri skoletid

Hotel- og Restaurantskolen har røgfri skoletid for alle, der har sin gang på skolen.

Det betyder, at man ikke må ryge i skoletiden mellem kl. 8-16 hverken på eller uden for skolens område samt til sociale sammenkomster som fredagsbar, fest og lignende uden for dette tidsrum. Forbuddet gælder for alle tobaksvarer herunder cigaretter, e-cigaretter og snus.

Uniformer

Når du som kursist har undervisning i køkkener, skal du have en uniform på, som er godkendt til køkkenarbejde.

Du har valget mellem at medbringe din egen uniform eller låne en af skolen.

Læs mere om uniformer.