Canadas bedste levermousse

Canadas bedste levermousse

Forret / appetizer
30 min.
4 pers
30 min.
4 pers

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 250 g Gåselever
  • 1 spsk. Olie
  • 1 spsk. Smør
  • 1 kvist Rosmarin
  • 1 kvist Timian
  • 1 fed Hvidløg
  • 6 cl Madeira
  • ½ dl Piskefløde
  • 2-3 stk. Søde ansjoser
  • Salt, peber
  • 4 stk. Figner
  • 4 spsk. Honning
  • 8 stk. Brombær

Sådan gør du

Varm olien og smør i en pande, og steg lever sammen med rosmarin, timian og hvidløg i ca. 8-10 min. ved ikke alt for høj varme.

Kom madeira ved og lad den koge næsten væk. Tag rosmarin og timian op fra panden og kom resten af indholdet fra panden i en blender sammen med ansjoser.

Blend til konsistensen er lind og tilsæt fløde undervejs. Smag til med salt og peber, og sæt massen på køl i 10-15 min.

Bag figner med en spsk. honning ved 200° i ca. 10 min.